Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obyvatelia Bardejova išli zobudiť primátora rapkáčmi a trúbkami
Zdielať na

Obyvatelia Bardejova išli zobudiť primátora rapkáčmi a trúbkami

BARDEJOV / Prípad bardejovskej benzínky stále nedá ľuďom z Tačevskej ulice spávať. Dnes ráno sa demonštratívne vybrali pred bydlisko primátora aby ho prišli zobudiť. Pri hluku sa oni budia každé ráno odkedy im pod oknami začali stavať čerpaciu stanicu. Mesto obviňujú z nečinnosti. Primátor sa bráni, že urobil všetko preto aby tomu zabránil. Dokonca chcel pozemok vykúpiť. Investor sa ale svojho zámeru nemieni vzdať.

Je 6 hodín ráno a takto to vyzerá na jednej z ulíc v Bardejove. Práve na tej, kde býva tunajší primátor. Pred domom znejú rapkáče a trúbky.

Takto chceli dať obyvatelia Tačevskej ulice najavo svoju nespokojnosť s postupom radnice pri riešení ich problému.

“Pán primátor, poďte medzi nás ...“ ozývalo sa z ulice

“Nezobudili ma, ja vstávam vždy podstatne skôr,“ hovorí Boris Hanuščák, bardejovský primátor.

S primátorom sa stretli. Na mestskom zastupiteľstve o pár hodín neskôr. Pre vyjasnenie situácie vsunul primátor do programu mimoriadny bod. A slovo dostali aj nahnevaní Bardejovčania.

 “Ma to mrzí, že až musíme takú hlúposť, že ideme vrieskať niekam, aby ste nás počúvali,“ hovorí Mária Ferková, zástupkyňa nespokojných obyvateľov.

“Nikdy sa nestalo aby som ich odmietol práve naopak menil som program,“ hovorí primátor.

 Z detského ihriska benzínová pumpa

Ešte pred letnými prázdninami tu bolo detské ihrisko na ktorom sa desiatky rokov hrávali deti. Teraz by tu mala stáť čerpacia stanica. Rovno pod oknami obyvateľov Tačevskej ulice.

Obchvat ako tak predýchali. No ani len netušili, že ihrisko patrilo súkromníkovi a ten sa rozhodol ho využiť. Nespokojní Bardejovčania sa o tom dozvedeli až keď začali stavať. Radnica tvrdí, bolo to na verejnej tabuli a nikto sa nesťažoval. Plánovanú benzínku dokonca schvaľoval územný plán ešte z roku 2007.

“Ja som za tento byt zaplatila nemalé peniaze a išla som tu bývať preto lebo budem mať kľud,“ hovorí Mária Ferková.

 Obyvatelia sa nevzdávajú, veria v zázrak

Nespokojní Bardejovčania hovoria, že mestskí úradníci pochybili, keď do stavebného konania neprizvali odbor cestnej dopravy Okresného úradu. Ten už v minulosti povedal benzínke NIE pre problémy s napojením na cestu. Mestskí úradník sa dnes bránil tým, že cesta prejde do budúcna do správy mesta. Toto už kritizoval aj mestský poslanec.

“Preto som neprizval okresný úrad pretože cesta mala prejsť do správy mesta,“ povedal Jozef Mačejovský, z mestského úradu v Bardejova.

Spis je teraz v Prešove a na ťahu je Okresný úrad. Ten môže aj zrušiť vydané stavebné povolenie. Nespokojní obyvatelia sa nevzdávajú, ale nádejí už tiež majú pomenej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy