Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Má dvanásť, volá sa Július Sabo a už prerazil vo svete
Zdielať na

Má dvanásť, volá sa Július Sabo a už prerazil vo svete

HUMENNÉ/LONDÝN / Július Sabo má len dvanásť rokov, no vydal už svoju prvú knihu. Jeho príbeh o krásnej žene, ktorú hlavný hrdina stretne v lese, oslovil jedno anglické vydavateľstvo, ktoré ho označilo za spisovateľský talent.

Július Sabo žije so svojou rodinou v Londýne, narodil sa na Slovensku. Vo svojej rodnej krajine musí ukončiť povinnú školskú dochádzku, preto ho ocenili aj v Humennom.

Podľa tamojšej riaditeľky Základnej školy SNP Ivety Kávovej má talentu na rozdávanie. Už v minulosti exceloval vo futbale, tentoraz nadchol skúsených spisovateľov a recenzentov. Prečítali si viac ako 600 príbehov, vyhral ten Júliusov.

Jeho tajomná láska

Napísal stoslovný príbeh o krásnej žene, ktorú hlavný hrdina stretol v lese. Celé hodiny sa spolu hrali v lese, no potom sa už nikdy viac nevideli. 

"Prišiel list z vydavateľstva, že Julkov príbeh publikujú. Jeho knihu možno nájsť vo všetkých anglických knižniciach," hovorí hrdá Julkova mama.

Napíše aj ďalšiu

Mama tvrdí, že je na neho až veľmi prísna. Je radšej, keď sa jej syn učí ako keby mal byť denno denne na počítači. Julko by chcel ostať v Anglicku a venovať sa podnikaniu. "Chcel by som robiť v banke," ako sám hovorí. 

Na spisovateľský talent však nezanevrie. Chce napísať knihu a už vie aj o čom. "O svetovej vojne," dodáva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy