Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Emil (†53) v Ždiari vyletel z bobovej dráhy a narazil do stromu. Zomrel v nemocnici
Zdielať na

Emil (†53) v Ždiari vyletel z bobovej dráhy a narazil do stromu. Zomrel v nemocnici

ŽDIAR / K udalosti došlo v Bachledovej doline v obci Ždiar. Päťdesiattriročný Emil vypadol z bobovej dráhy a narazil do stromu. Leteckí záchranári aj lekári v popradskej nemocnici sa snažili zraneného zachrániť. Vážnym zraneniam podľahol.

Emilovi prišli na pomoc aj leteckí záchranári. K tragédii došlo na bobovej dráhe v Ždiari v Bachledovej doline.

Pri zákroku zasahovali aj dobrovoľní záchranári Tatranskej horskej služby. "Muž ležal mimo trate. Bol pri vedomí, sťažoval sa na bolesti. Okamžite som privolal vrtuľník," opisuje záchranár Juraj Ksiažek.

"Pri prílete vrtuľníka do Bachledovej doliny bol lekár leteckých záchranárov vysadený ku pacientovi pomocou palubného navijaka. Muž utrpel vážne poranenia na viacerých častiach tela - najmä hlavy a chrbtice," opisuje hovorkyňa VZZS Zuzana Turočeková.

Resuscitácia vo vrtuľníku

Stav zraneného sa počas letu prudko zhoršoval. "Lekár na palube zahájil resuscitáciu. Pri prílete do nemocnice ich čakal resuscitačný tím, ktorý muža prevzal do starostlivosti," pokračuje Turočeková. Emil dráhu dokonale poznal, staral sa o ňu.

"Podľa doterajších informácií, muž vykonával revízne práce na bobovej dráhe. Polícia v Ždiari začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová. Emil nakoniec zraneniam podľahol.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy