Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nehoda pri Rajeckých Tepliciach. Ženu transportoval do nemocnice vrtuľník
Zdielať na

Nehoda pri Rajeckých Tepliciach. Ženu transportoval do nemocnice vrtuľník

RAJECKÉ TEPLICE / Pri Rajeckých Tepliciach sa čelne zrazili dve fábie. Obaja vodiči skončili s ťažkými zraneniami v žilinskej nemocnici. Vážne poranenia utrpela aj 30-ročná Júlia, po ktorú prileteli leteckí záchranári. Prečo mladý vodič náhle prešiel do protismeru, zisťujú dopravní policajti. Na mieste nehody sa hovorilo aj o tom, že vinník trpí cukrovkou a zrejme pre chorobu mohol za volantom upadnúť do bezvedomia.

Podľa svedkov vodič Fábie prešiel plynule do protismeru, nasledoval silný náraz. Dvadsaťjedenročný Štefan v pravotočivej zákrute stratil kontrolu nad autom a čelne sa zrazil s posádkou modrej fábie.

"Prišiel som k vodičovi z červeného auta, skúšal som mu tep. Dal som ho vodorovnej polohy, aby som ho zastabilizoval," hovorí svedok nehody.

Ďalší svedok medzitým zavolal na tiesňovú linku 112. Hasiči a záchranári boli na mieste veľmi rýchlo. "V jednom vozidle sa nachádzal ťažko zranený vodič, ktorého sme pomohli naložiť do vozidla záchrannej služby," uviedol veliteľ zásahu Rastislav Stehlík.

Pomoc potrebovala aj posádka druhého auta. Tridsaťročný Žilinčan Braňo sa nedokázal dostať z auta, jeho priateľka Júlia z Rajeckých Teplíc kričala od bolesti. "Nemohli ich vytiahnuť z auta, čakali na požiarnikov," povedal svedok.

na miesto nehody priletel aj záchranársky vrtuľník. "Tridsaťročný muž mal úraz dolnej končatiny, ten skončil v Žiline. Tridsaťročná žena utrpela poranenie brucha a hlavy. Tá bola letecky transportovaná do Martina," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy