Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Opitý mladík narazil do stromu, spolujazdkyňa neprežila
Zdielať na
Krimi

Opitý mladík narazil do stromu, spolujazdkyňa neprežila

PREŠOV / Tragická nehoda sa stala ráno neďaleko Prešova. Na riskantnú jazdu opitého 31-ročného vodiča doplatila mladá dievčina. Bola na mieste mŕtva aj keď bola pripútaná. Vodičovi, ktorému namerali v dychu viac ako jedno promile sa takmer nič nestalo. Z nemocnice odišiel po vlastných.

Opitý vodič nezvládol ľavotočivú zákrutu a vpálil do stromu. "V zákrute prešiel do protismeru, vyletel mimo cestu a zadnou bočnou časťou narazil do stromu," uviedla hovorkyňa prešovských krajských policajtov Jana Migaľová.

Na mieste zomrela

Dievča bolo pripútané, ale jej to nepomohlo. Keď prišli na miesto nehody hasiči, posádka bola mimo auta.

"Dve osoby sa nachádzali v ošetrení rýchlej zdravotnej služby, tretia osoba nehodu neprežila," uviedol veliteľ zásahu Daniel Leško.

Viac ako jedno promile

Mladej dievčine, ktorá sedela za vodičom už nebolo pomoci. Na mieste zomrela. Vodič bol tiež zranený a navyše aj nafúkal. "Dychová skúška u vodiča bola pozitívna. Jej výsledok presiahol hodnotu jedného promile," uviedla policajná hovorkyňa.

Vodiča a spolujazdca odviezli do nemocnice s malými odreninami. Vodič po ošetrení putoval rovno do policajnej cely. Za túto riskantnú jazdu pri ktorej vyhasol nevinný ľudský život a navyše pod vplyvom alkoholu sa bude zodpovedať i pred súdom.

Pozrite si reportáž Vlada Jureka:

Zdielať na

Najčítanejšie správy