Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Pätnásťročný chlapec si vzal mamine auto, nabúral s ním do stromu
Zdielať na

Pätnásťročný chlapec si vzal mamine auto, nabúral s ním do stromu

SMIŽANY / Pätnásťročný žiak vzal mame auto. V škole pred spolužiakmi sa vychvaľoval, že sa môžu ísť povoziť. Jeho jazda ale skončila nehodou.

Do auta nasadli traja chlapci. Pätnásťročný šofér najprv vozil spolužiakov len po Smižanoch, neskôr sa vybrali do obce Iliašovce. Cestou naspäť ale nezvládol riadenie a narazil do stromu.

"Ako ich stočilo, tak ich vyhodilo do vzduchu. Ich otočilo a vlastne v tej otočke ako leteli dole, tak trafili strom," hovorí svedok nehody Ján Trnovský.

Pomoc hasičov

Vodič a chlapec sediaci na zadnom sedadle vyšli z auta po vlastných.

"Tí dvaja boli už vonku, behali tu v šoku. Ten jeden bol zakliesnený. Tomu sme nevedeli pomôcť," dodáva.

Spolujazdca museli z nabúraného auta vystrihovať hasiči.

"Vyprosťovanie s hydraulickým zariadením bolo veľmi zložité, nakoľko auto bolo vo veľmi, veľmi zlom stave, veľmi deformované," potvrdzuje veliteľ zásahu Karol Kampczyk.

V rukách lekárov

Žiaci skončili v rukách lekárov. "Záchranári ošetrili a previezli do nemocnice troch chlapcov. Pätnásťročný mal viacnásobné poranenia celého tela, takzvanú polytraumu. Ďalší 15-ročný chlapec mal otvorenú ranu na hlave a posledný 14-ročný utrpel zlomeninu hornej končatiny," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Podľa svedka nehody išli chlapci veľmi rýchlo. Auto sa im na ceste rozhojdalo a následne došlo k nárazu do stromu.

"Brzdné stopy boli zistené. Následne po tom pokračujú šmykové stopy. Keď s autom dostal bočný šmyk, už nemal možnosť ovládať auto," vysvetlil súdny znalec z odboru dopravy Peter Onderuš.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy