Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dôchodkyňa havarovala pri výjazde z cintorína, zrážku neprežila
Zdielať na

Dôchodkyňa havarovala pri výjazde z cintorína, zrážku neprežila

LISKOVÁ / V Liskovej pri Ružomberku sa stala vážna dopravná nehoda. Po kolízii dvoch osobných áut museli záchranári oživovať 81-ročnú dôchodkyňu. Žena napokon vážnym zraneniam podľahla.

Podľa svedkov červená Škodovka vychádzala z odstavnej plochy vedľa cintorína, keď do nej z boku narazilo po hlavnej ceste idúce auto. V ňom sedel dvadsaťdeväťročný vodič Volkswagenu. Ako sám povedal televízii JOJ, zrážke vraj už nedokázal zabrániť.

Pomáhal aj 29-ročný vodič

Osemdesiatjedenročná dôchodkyňa mala namierené z cintorína zrejme domov, do neďalekej obce. Po náraze zostala v aute nehybne ležať na strane spolujazdca. Z vozidla ju dostali svedkovia nehody, pomáhal aj vodič z Volkswagenu.

Záchranári bojovali o jej život priamo na mieste a po niekoľkých minútach sa im podarilo obnoviť ženine životné funkcie. V kritickom stave ju previezli do nemocnice.

"Pri dopravnej nehode utrpela vodička zranenia, ktorým, žiaľ, po prevoze do nemocnice vo večerných hodinách podľahla. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 2 300 eur. V súvislosti s dopravnou nehodou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu usmrtenia," potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Najčítanejšie správy