Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žena sa postavila do koľajiska práve, keď prichádzal rýchlik
Zdielať na

Žena sa postavila do koľajiska práve, keď prichádzal rýchlik

Archívne video

BANSKÁ BYSTRICA / Krátko pred 11 predpoludním rýchlik, idúci z Bratislavy do Banskej Bystrice, zrazil a usmrtil človeka. Žena žijúca v Šali, ktorá sa zrejme rozhodla takto skoncovať so životom, nemala šancu prežiť.

K železničnému priecestiu v Šali, cez ktorý prechádzajú aj rýchliky a medzinárodné vlaky, predpoludním prišla 62-ročná žena. Priviezla sa na bicykli, ten potom oprela o stĺp pri koľajniciach, zhruba 50 metrov od priecestia. Tam boli v tom čase spustené závory so zvukovo svetelným znamením, keďže zo stanice v Šali vychádzal rýchlik smerujúci do Banskej Bystrice.

"A potom náhle vstúpila do priestoru, kde práve prichádzal rýchlik," informuje hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková. Rušňovodič tentoraz pred priecestím trúbil intenzívnejšie, ako mu kážu predpisy. Z kabíny videl ženu s rozpaženými rukami, ktorá sa postavila sa priamo pred vlak. Rušeň, za ktorý bolo pripojených 8 osobných vagónov, zastal až za priecestím. Žena utrpela zranenia nezlučiteľné so životom.

"Doprava v tomto úseku bola na nevyhnutný čas úplne prerušená, následne bol daný súhlas na jazdu vlakov po susednej traťovej koľaji," pokračuje Pavlíková. Väčšina cestujúcich z vlaku využili možnosť a taxíkmi sa previezli späť na šaliansku železničnú stanicu, aby sa ďalším rýchlikom dostali do cieľa svojej cesty. Dopravu cez železničné priecestie riadili v jednom smere policajti, obchádzková trasa nebola potrebná.

"Jeho meškanie sa vplyvom tejto udalosti vyšplhalo až na 151 minút – viacerí, ktorí mali dlhšiu cestu, museli počkať a pokračovali s týmto spomínaným vlakom až do svojho cieľa," vysvetľuje Tomáš Kováč zo ŽSS. K zraneniu cestujúcich vo vlaku nedošlo. Rušňovodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Pred pár dňami sa podobná tragédia stala v okrese Detva: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy