Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Nesvadoch sa zrazili hasiči, jeden je ťažko zranený
Zdielať na

V Nesvadoch sa zrazili hasiči, jeden je ťažko zranený

NESVADY / Vo štvrtok večer vyrazili k nahlásenému požiaru profesionálni a aj dobrovoľní hasiči. Na križovatke v dedine Nesvady (okr. Komárno) sa posádky zrazili.

Pred desiatou večer sa posádky ponáhľali k požiaru, jedni priamo z dediny, druhí z novozámockej stanice. "Operačným strediskom bola ohlásená udalosť, v tom znení, že je tam možnosť aj rozšírenia na rodinný dom," opisuje riaditeľ OR HaZZ František Jankovský. Na križovatke v strede dediny auto dobrovoľných hasičov, prichádzajúce po hlavnej ceste vrazilo do boku auta profesionálnych hasičov, ktorí na hlavnú cestu vyšli z vedľajšej.

"Obidvaja išli rýchlo, lebo tam horelo, chceli zachrániť a vidíte," hovorí obyvateľka Nesvád. "Máme veľmi dobrú partiu hasičov, to je taký zákon schválnosti, dve hasičské autá sa stretnú na križovatke, ale, žiaľ, naše bolo menšie, dopadli horšie," myslí si starosta obce Jozef Haris.

V aute dobrovoľníkov sa zranili 4 hasiči, jeden ťažko, v noci ho operovali v nitrianskej nemocnici. Horiacu šopu museli dohasiť ich kolegovia. "Muž bol po resuscitácii s polytraumou letecky transportovaný do FNsP v Nitre, dvaja muži boli prevezení do KN a ďalší muž s poranením v oblasti drieku a panvy bol prevezený do nemocnice v Nových Zámkoch," vysvetľuje hovorca záchranárov Boris Chmel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy