Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Útok v kasíne. Najmenej 34 mŕtvych
Zdielať na

Útok v kasíne. Najmenej 34 mŕtvych

MANILA / Najmenej 34 ľudí zomrelo pri nočnom útoku v kasíne vo filipínskej metropole Manila. Informovali o tom miestne médiá s odvolaním sa na úrady. Útočník podľa polície zrejme spáchal samovraždu. Väčšina z obetí sa zrejme udusila dymom z požiaru spôsobeného páchateľom. Ďalších najmenej 54 osôb utrpelo zranenia.

Indicent, ktorý bol najprv označovaný ako možný teroristický útok, podľa úradov s terorizmom nesúvisel. K činu sa síce prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS), podľa šéfa filipínskej polície Ronalda dela Rosy tak ale urobila v rámci snahy o sebepropagáciu. Motívom mohla podľa neho byť snaha prísť v kasíne k peniazom.

"Sám sa upálil v hotelovej izbe číslo 510," povedal policajný šéf k osudu zrejme neúspešného lupiča na tlačovej konferencii. "Ľahol si na posteľ, prikryl sa hrubou dekou a zjavne sa polial benzínom," dodal dela Rosa.

Strelec vtrhol v noci na piatok do komplexu pozostávajúceho z hotela a zábavného a nákupného centra a v tamojšom kasíne začal strieľať do vzduchu a polievať benzínom a zapaľovať hracie stoly. Z budovy začal stúpať hustý dym, ktorý bol podľa lekárov zrejme príčinou smrti väčšiny z obetí. Útočník priamo do ľudí nestrieľal, uviedla polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy