Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pred novostavbou sa zo žumpy vylievajú splašky, situáciu nikto nerieši
Zdielať na

Pred novostavbou sa zo žumpy vylievajú splašky, situáciu nikto nerieši

ZLATNÁ NA OSTROVE / Na splašky pred nájomným domom v strede dediny upozornili TV JOJ obyvatelia Zlatnej na Ostrove. Nájomníci musia neraz prechádzať cez fekálie cestou do obchodu alebo s deťmi do školy. A to napriek tomu že žijeme v 21. storočí a napriek tomu, že ide o novostavbu.

Obrovská mláka a charakteristický zápach už roky, z času na čas, znepríjemňujú život nájomníkov domu v Zlatnej na Ostrove. Tenkým prúdom vyteká spod poklopu žumpy. Fekálie. Obyvatelia sa so splaškami z vlastných bytov stretnú pred vchodom - prekonávať ich musia najmä po daždi. "Už 5 rokov tu bývame tu, tak tak isto je toto, to je hrozné veľmi, úplne nevieme vyjsť von," opisuje nepríjemnú situáciu obyvateľka domu.

Majiteľ domu situáciu podľa nájomcov nerieši. "Nič, už sme s ním o tom hovorili, ale nič nerobí, povie, že áno, pôjdem, urobím to, ale nič s tým nerobí," hovorí obyvateľka domu, Vivien. Kontakt človeka so splaškami pritom môže predstavovať potenciálne riziko prenosu infekčných ochorení. Majitelia obytného domu, jeden z nich je súčasne aj správcom, do Zlatnej často nechodia. Akurát vyzbierať peniaze za nájom.

Kanalizáciu v dedine postavili vlani, majiteľ domu s pretrvávajúcim problémom so splaškami, sa na ňu nepripojil. Kto odsúhlasil evidentne poddimenzovanú žumpu sa redaktorka TV JOJ nedozvedela, starostka, ani správca objektu, telefón nedvíhali. "Problém riešime, ale v podstate je to v kompetencii stavebného úradu, to znamená obce Zlatná na Ostrove," vyjadril sa Martin Bičian, riaditeľ odboru starostlivosti o životné prostredie v Komárne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy