Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Reportérka TV JOJ na návšteve u zachránených jahniatok
Zdielať na
Nitra

Reportérka TV JOJ na návšteve u zachránených jahniatok

KOMÁRNO / Pred pár dňami priniesla televízia JOJ reportáž o 72 jahniatkach, ktoré prevážali zo severu Slovenska do Komárna. ​Jahniatka boli v nedôstojných a nevyhovujúcich podmienkach, preto dostal majiteľ pokutu. Veterinári zvieratá skontrolovali a na pôvodné rozhodnutie o ich utratení nenašli dôvod. Redaktorka televízie JOJ Drahu Dobrovicsová sa bola na ne pozrieť.

Na rušnej R1 medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom v nedeľu policajná hliadka zastavila auto, v ktorom našli živý náklad. Vodič prevážal 72 malých jahniat v nevyhovujúcich podmienkach. Zvieratá sa tlačili v zadnej časti vozidla, kde bola v strede priestoru položená drevená doska. Časť jahniat bola v spodnej časti a ďalšia vo vrchnej časti kufra. Zvieratá si stáli na hlavách, niektoré viseli, iné boli pritlačené na okná a steny auta.

​​Veterinárka majiteľovi vystavila doklad, že zvieratá v aute prevážať môžu. V súčasnosti sa majú jahniatka dobre, nový majiteľ sa o ne stará. Je presvedčený, že do auta jahniatka nikdy nenaloží. "Jahniatka sú rozdelené do šiestich kotercov, je tam čisté a vykúrené prostredie. Kŕmi ich krmivom najvyššej kvality," povedala Dobrovicsová. 

Okrem nich má majiteľ na svojej mini rodinnej farme aj koňa či kravy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy