Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Absolútne zlo. Pri Košiciach niekto vyhodil pod most fenku zviazanú drôtom
Zdielať na

Absolútne zlo. Pri Košiciach niekto vyhodil pod most fenku zviazanú drôtom

Archívna reportáž

KOŠICE / V obci Sokoľany ležala pod mostom fenka a bola zviazaná doslova ako vrece odpadu. Na zranené zviera v pondelok telefonicky upozornili košický útulok. Jeho pracovníci išli ihneď na avizované miesto. Na to, čo videli, podľa vlastných slov nikdy nezabudnú.

"K tomuto prípadu nemáme slov. Len slzy v očiach a beznádej. Tento prípad je pre nás absolútne zlo a len psychopat toto dokáže," píše o tomto prípade košický útulok na sociálnej sieti Facebook.

Fenka, ktorá bola pod mostom v obci Sokoľany v okrese Košice, mala zviazané labky aj papuľu drôtom až do kosti.

"Vysilená, umučená čakala na svoju záchranu podľa odhadu veterinárky 3 až 4 dni. K prípadu bola privolaná aj polícia, ale bez dôkazov nikto potrestaný nebude," píše v statuse Útulok UVP Košice.

V blízkosti mosta je zastávka, z ktorej vidno aj pod most. Napriek tomu tam bolo zranené zviera niekoľko dní bez pomoci.

Fenka je aktuálne hospitalizovaná, ošetrená a napojená na infúzie. Podľa slov pracovníkov útulku chcelo zviera svojich záchrancov najprv pohrýzť. Neskôr sa upokojila, napila sa vody a nažrala. Fenka dostala meno Elizabeth a teraz pre ňu hľadajú nový domov. 

"Ak sa rozhodnete pomôcť nám so starostlivosťou pre fenočku, môže svoj príspevok poslať na náš transparentný účet: Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov Číslo účtu: 5111391211 IBAN: SK5009000000005111391211 Kód banky: 0900 SLSP Swift kód: GIBASKBX Do poznámky prosíme napíšte: Elizabeth ĎAKUJEME ZA KAŽDÚ POMOC," píše košický útulok.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1725888480869852&type=1&l=78c7355d49

Zviera už nebude vec

Má osobitný význam a hodnotu ako živý tvor, ktorý je schopný vnímať vlastnými zmyslami. Od septembra sa touto vetou mení postavenie zvierat v našej legislatíve. Po dlhých rokoch tak zviera nebude podľa zákona iba vecou. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy