Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pri Spišskej Novej Vsi zachytil vlak nepočujúcu ženu, zomrela
Zdielať na

Pri Spišskej Novej Vsi zachytil vlak nepočujúcu ženu, zomrela

MARKUŠOVCE / Krátko pred ôsmou ráno otriasla Markušovcami tragédia. Vlak zachytil v koľajisku ženu. Podľa miestnych nemala šancu ho spozorovať, bola totiž nepočujúca.

Nataši sa stalo osudným prechádzanie cez koľajisko. Na druhej koľaji ju zachytil nákladný vlak. Ten mal namierené smerom do Košíc. Rušňovodič síce okamžite ako zbadal osobu v koľajisku použil rýchlobrzdu, no tá kolos zastaviť nedokázala. Rušeň zastavil až pár stoviek metrov od miesta nehody. Ženu trafil prednou časťou.

Devastačným zraneniam na mieste podľahla, záchranári už boli bezmocní. Podľa miestnych je chybou, že koľajisko nie je označené zákazovou značkou. Preto Markušovčania častokrát z jednej časti obce do druhej prechádzajú pomedzi koľaje. A podobná tragédia bola podľa nich len otázkou času. Telo prevezú na pitvu.

"Pri zrážke 44-ročná žena utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Presnú príčinu smrti určí pitva. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom V tejto súvislosti poverený príslušník oddelenia Železničnej polície PZ Spišská Nová Ves začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," informuje hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy