Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Migrant skočil v Benátkach do kanála, utopil sa
Zdielať na

Migrant skočil v Benátkach do kanála, utopil sa

BENÁTKY / Africký migrant sa utopil v benátskom Grand Canal. Turisti aj domáci si incident nasnímali na telefóny. Dvadsaťdvaročného Pateha Saballyho videli, ako skočil do vody a plával do stredu kanála. Obsah nie je vhodný pre maloletých a mladistvých.

Incidentu sa prizerali stovky ľudí, hodili mu tri záchranné vesty, ale on si ani jedno nevzal. Špekulujú teda o samovražde. Nikto ale neskočil do vody, aby Afričanovi pomohol, píše portál Daily Mail.

Po vzhliadnutí videa na internete, talianske úrady otvorili vyšetrovanie incidentu. Ľudia na videách kričali rasistické slogany. "Je hlúpy. Chce zomrieť," kričí osoba na videu"Choď domov," jačal ďalší. Vo videu sa niektorí smejú a jeden muž dokonca povie, aby ho nechali umrieť. 

Svedkovia chlapcovej smrti po pár minútach videli plávať na hladine už len bezvládne telo. "Mladý muž skočil do vody, hodili mu dve alebo tri záchranné vesty, ale odmietal pomoc. Je to zúfalstvo. Nepoznám jeho príbeh. Hovoria, že je Afričan. Kto vie, čím si musel prejsť, koľko morí a púští prebrodiť. A prišiel sem zomrieť, do najkrajšieho mesta na svete," povedal talianskym médiám taxikár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy