Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mladík, ktorý sa opitý prevrátil s člnom na Dunaji, bol v minulosti v rodinnom vzťahu so Zuzanou Čaputovou
Zdielať na

Mladík, ktorý sa opitý prevrátil s člnom na Dunaji, bol v minulosti v rodinnom vzťahu so Zuzanou Čaputovou

BRATISLAVA / Mladík, ktorý sa s priateľkou plavil opitý po Dunaji a ich čln sa prevrátil, zvolenú prezidentku Zuzanu Čaputovú naozaj pozná. Už v stredu zistila TV JOJ pozadie dopravnej nehody, ku ktorej došlo v utorok v nočných hodinách pri obchodnom centre Eurovea. Mladík podľa informácií TV JOJ po zadržaní políciou kričal, že je synovec Čaputovej. Dychová skúška ukázala, že mal v krvi takmer 3 promile. Policajný vyšetrovateľ ho po vytriezvení obvinil.

Posádka sa plavila z Devína, po zakotvení pri Eurovei mali pokračovať v pití alkoholu, a keď sa rozhodli s člnom odplávať, narazili do pontónu, čím sa zrejme prevrátil. Dávid, ktorý čln riadil a Táňa, ktorá s ním bola, spadli do Dunaja. Našťastie sa im podarilo priplávať na breh. Svedkovia nehody okamžite privolali políciu a na miesto prišli aj záchranári. Ženu odviezli do nemocnice, muž mal v krvi takmer 3 promile alkoholu.
Ako televízia JOJ zistila, mladého muža počas preverovania nehody polícia zadržala a predviedla na policajnú stanicu. Tam mal Dávid N. na policajtov vykrikovať v miestnosti pre predvedené osoby, že jeho teta je Zuzana Čaputová. Doslova mal povedať: "Zuzana Čaputová je moja teta, toto sa ešte bude riešiť, bude to mať ešte inú dohru."
Policajný vyšetrovateľ ho po vytriezvení obvinil. "Vo Vami uvedenom prípade bolo vznesené obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky 30-ročnému D.N. zo Senca. Vo veci sa naďalej vykonávajú potrebné procesné úkony, na základe ktorých bude určený ďalší postup v súlade s Trestným poriadkom, " informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 
Viac o nehode člna na Dunaji, ktorý viedol mladík a narazil do mosta Apollo, sa dočítate v článku TU: 

​V akom vzťahu je Zuzana Čaputová so zadržaným mladíkom?

Televízia JOJ zisťovala, či mladík, ktorý v opitosti nastúpil na čln a plavil sa podgurážený po Dunaji niekoľko kilometrov, je naozaj v príbuzenskom vzťahu so Zuzanou Čaputovou. Zisťovali sme, či novozvolenú prezidentku SR pozná a či pochádza z jej blízkeho okolia. V stredu na otázku TV JOJ odpovedal hovorca Čaputovej Martin Burgr, že "samozrejme nešlo o synovca pani zvolenej prezidentky Čaputovej." 
Otázkou ale zostáva, prečo políciou zadržaný Dávid zo Senca sa pri spisovaní záznamu na polícii oháňal rodinnými vzťahmi priamo s Čaputovou. TV JOJ opätovne oslovila hovorcu Zuzany Čaputovej, pretože podľa našich zistení, mladík predsa len pre zvolenú prezidentku nie je neznámy. Dávid patril do rodinného kruhu nastávajúcej prezidentky zo strany jej niekdajšieho manžela. Konkrétne, jeho mama má mať dievčenské priezvisko rovnaké, ako Čaputová. To znamená, že ak mladík na policajtov vykrikoval s tým, že pritom poukázal na prepojenie s novozvolenou prezidentkou, neklamal. 

Na doplňujúcu otázku TV JOJ, ktorou sme sa dopoludnia pýtali prezidentky na akýkoľvek rodinný či iný vzťah k zadržanému mladíkovi, hovorca Čaputovej už odpovedal presnejšie, než v stredu. "Mama vodiča člnu je sesternica exmanžela pani Čaputovej. Nie sú teda v rodinnom zväzku," vyjadril sa Burgr.

​Nik nespochybňuje, že za udalosti, ktoré predchádzali vzniku dopravnej nehody na Dunaji pri riadení motorového člna podguráženou posádkou, prezidentka nijakým spôsobom nemôže. Nemôže ani za to, ak sa s kontaktmi na jej osobu pred policajtmi oháňajú nejaké zaistené osoby. Faktom je, že Dávida Zuzana Čaputová pozná, do rozvodu bol teda naozaj členom ich širšej rodiny. Sesternica jej vtedajšieho manžela predsa pre pani prezidentku, v tom čase, asi nebola neznámou osobou. Rovnako, ako políciou zadržaný Dávid, ktorému je prezidentkin exmanžel stále vlastným ujom. 

 V Maďarsku ešte stále pokračujú záchranné akcie pri pátraní po osobách z potopenej lode. Počet obetí stúpol: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy