Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitý muž narazil člnom do mosta Apollo. Po zadržaní mal vykrikovať, že je synovcom Čaputovej
Zdielať na

Opitý muž narazil člnom do mosta Apollo. Po zadržaní mal vykrikovať, že je synovcom Čaputovej

BRATISLAVA / Muž so ženou sa rozhodli plaviť po Dunaji, ale ich výlet sa mohol skončiť tragicky. Ženu odviezli do nemocnice, muž mal v krvi takmer 3 promile alkoholu. Podľa informácií TV JOJ kričal, že je synovec novozvolenej prezidentky Čaputovej.

Malé plavidlo medzi nákupným centrom a Mostom Apollo v Bratislave narazilo s dvomi pasažiermi do jedného z pontónov. Posádku tvorili Dávid zo Senca a Táňa zo Šale. "Podľa doterajších informácií sa mali obaja plaviť smerom z Devína, pričom z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k nárazu plavidla do pontónu," uviedla Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Na mieste sa nachádzalo až 16 hasičov. Celý zásah trval viac ako hodinu. "Boli vyslané sily a prostriedky z dvoch hasičských staníc - konkrétne z pravého brehu hasičská stanica Petržalka, z ľavého brehu hasičská stanica Radlinského. Súčasne s nimi bola vyslaná aj potápačská skupina," informoval Marián Bugár, veliteľ HaZÚ Bratislava. 

Hasiči preskúmali brehy Dunaja i jeho vodný tok. Podarilo sa im tak nájsť obe osoby a následne im poskytli aj prvú pomoc. Čln mal kormidlovať muž, ktorý podľa informácií TV JOJ absolvoval kapitánske skúšky, avšak v osudnú noc na jazdu nebol spôsobilý. Požitie alkoholu potvrdili aj viaceré testy na alkohol. "Výsledok opakovanej dychovej skúšky bol 1.30 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu," potvrdila Lucia Mihalíková. Čo je v prepočte 2,7 promile alkoholu v krvi.

Podľa informácií TV JOJ sami pasažieri priznali, že v Devíne popíjali pred plavbou alkohol. Svedkovia videli, ako z lode vystúpilo minimálne päť ľudí, ktorí sa rozpŕchli. Neskôr sa k lodi vrátili a pokračovali v pití veľkého množstva bielej liehoviny. Podľa zistení polície svedkovia videli, ako nakoniec do člna pri Eurovei nastúpil opitý muž a silne podgurážená žena. Od brehu sa odrazili bez zapnutého motora a pustili sa po prúde. Onedlho ľudia začuli silný rachot. Čln vraj narazil do pontónu na Dunaji medzi Euroveou a mostom Apollo.

TV JOJ zistila, že Dávid N. má byť inštruktorom jachtingu a po predvedení na políciu prejavoval invektívy smerom k policajtom. V miestnosti pre osoby obmedzené na pohybe vraj vykrikoval, že má úzke kontakty na novozvolenú prezidentku Čaputovú, s ktorou je údajne v rodinnom vzťahu. Doslova mal povedať: "Zuzana Čaputová je moja teta, toto sa ešte bude riešiť, bude to mať ešte inú dohru."
TV JOJ kontaktovala v tejto súvislosti aj hovorcu Zuzany Čaputovej. "Pani zvolená prezidentka Zuzana Čaputová je rada, že pri tomto incidente nedošlo k vážnejším zraneniam alebo stratám na životoch. Zároveň pripomína, že alkohol nepatrí za volant, a to ani za volant plavidla. Samozrejme nešlo o synovca pani zvolenej prezidentky Čaputovej," vyjadril sa Martin Burgr, hovorca prezidentky SR. 

Mužova spolupasažierka si podľa zistení TV JOJ mala sťažovať na zhoršené dýchanie, a preto ju hasiči previezli na kontrolné vyšetrenie do jednej z bratislavských nemocníc. Opitý vodič člnu sa momentálne nachádza v cele policajného zaistenia. "Vecou sa zaoberá poverený príslušník OR PZ PZ v Bratislave II," potvrdila hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Aj napriek tomu, že čln bol celý utopený priamo v toku Dunaja, doobeda sa našiel o niekoľko kilometrov ďalej. Čln rieka odplavila až do Dobrohošti, čo je zhruba 20 km po prúde od Bratislavy. Túto záležitosť ďalej rieši dopravný úrad SR.

V Maďarsku ešte stále pokračujú záchranné akcie pri pátraní po osobách z potopenej lode:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy