Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
LIVE z ČR: Desaťtisíce ľudí demonštrujú za odvolanie Andreja Babiša a ministerky spravodlivosti
Zdielať na

LIVE z ČR: Desaťtisíce ľudí demonštrujú za odvolanie Andreja Babiša a ministerky spravodlivosti

Zdroj: Reprofoto:ČTK

Google News Button Sledovať správy

PRAHA / Tisícky ľudí sa zišli na Václavskom námestí v Prahe, aby demonštrovali za odvolanie premiéra Andreja Babiša. Organizátori taktiež požadujú odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Benešovej. Podľa organizátorov prišlo demonštrovať 120 tisíc ľudí. Už vopred pritom upozorňovali, že možno pôjde o najväčší protest od pádu komunizmu pred tridsiatimi rokmi. Demonštrantov prišlo podporiť aj viacero umelcov vrátane speváka Tomáša Klusa, či hercov Ivana Trojana a Jiřího Mádla.

 Akciu organizuje iniciatíva "Milion chvilek" pre demokraciu.  Už vopred pritom upozorňovali, že možno pôjde o najväčší protest od pádu komunizmu pred tridsiatimi rokmi. Demonštrantov prišlo podporiť aj viacero umelcov vrátane speváka Tomáša Klusa, či hercov Ivana Trojana a Jiřího Mádla.

​​

 V Prahe sa ešte koncom novembra 2018 rozhodovalo o osude českého premiéra so slovenskými koreňmi Andreja Babiša. V českom parlamente bolo totiž na programe hlasovanie o vyjadrení nedôvery jeho vláde po tom, čo sa objavili ďalšie závažné skutočnosti vo vývoji kauzy Čapí hnízdo. Avšak neúspešne. Jeho vláda bude aj naďalej vládnuť.

Babiš navštívil aj prezidenta Donalda Trumpa priamo v Bielom dome, rovnako ako slovenský premiér Peter Pellegrini. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy