Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Robert Fico sa ešte tento týždeň vráti zo zahraničia a bude sa venovať udalostiam vo vnútri strany Smer
Zdielať na

Robert Fico sa ešte tento týždeň vráti zo zahraničia a bude sa venovať udalostiam vo vnútri strany Smer

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda strany Smer-SD Robert Fico je v zahraničí. Vráti sa tento týždeň. Po dnešnom rokovaní vlády to uviedol podpredseda Smeru a minister hospodárstva Peter Žiga s tým, že potom si vedenie strany sadne za jeden stôl a bude hovoriť o tom ako ďalej.

Denník Pravda informoval o tom, že Robert Fico je v Izraeli, kde absolvoval lekárske vyšetrenia, údajne u najlepších kardiológov v krajine. Koncom mája adresovali košickí funkcionári vedeniu Smeru otvorený list, v ktorom žiadajú odstúpenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka z funkcií. Členovia Smeru okrem iného píšu o úbytku členov, nespokojnosti s klesajúcim počtom voličov strany s tým, že s nimi vedenie nekomunikuje.

Nepáči sa im ani to, ako sa v strane vyrovnali s kauzami Smeru, opisujú frustráciu z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej aj postup polície pod Robertom Kaliňákom. Pod list sa podpísali viacerí členovia aj okresní funkcionári z Košického kraja. Dostalo ho nielen predsedníctvo, ale aj všetky krajské a okresné organizácie.

Nemyslím si, že sa rozhoduje o budúcnosti Smeru. Strana má 20 rokov, zažila opozíciu aj koalíciu aj obdobie, keď vládla sama. Toto obdobie je prirodzené. Musíme sa pozrieť aj dozadu, čo sme urobili dobre a kde sme urobili chyby," uviedol dnes Žiga a dodal, že sa budú opierať o veci, ktoré sa podarili, a s ktorými chcú pokračovať ďalej. „Máme deväť mesiacov pred voľbami a každý krok, ktorý urobíme, ovplyvní voľby. Musíme dôkladne vyhodnotiť, akú volebnú stratégiu zvolíme, s akým obsahom pôjdeme do volieb a aké osoby budú nosičmi tejto stratégie," dodal Žiga. S Ficom minulý týždeň niekoľkokrát telefonoval, naposledy v utorok.

Na otázky TV JOJ, kedy sa rozprávali naposledy s Robertom Ficom a či vedia, kde sa nachádza, odpovedali podpredsedovia strany Smer-SD vyhýbavo či záporne. "To si nechám pre seba," povedal Martin Glváč. "Nebudem to komentovať, nemám žiadne informácie o pobyte pána predsedu," vyhlásil Ľubomír Petrák. Miroslav Číž povedal: "Som nepočul absolútne nič. Keby bolo niečo závažné, by som počul."

Vedenie Smeru popiera, že by malo vedomosti o pobyte Roberta Fica:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy