Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Expolicajt, ktorý zaútočil na svoju bývalú partnerku, je na slobode
Zdielať na

Expolicajt, ktorý zaútočil na svoju bývalú partnerku, je na slobode

BRATISLAVA / Už takmer rok uplynul odvtedy, čo sa príslušník bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky vyhrážal bývalej manželke zabitím a navyše so zbraňou v ruke. Skončil preto na polícii i vo vyšetrovacej väzbe. Televízia JOJ zistila, že si už pár dní užíva slobodu.

"Udrel ma päsťou do ľavého obočia, udrela som si hlavu o kachličky. Potom sa otočil, odišiel, nechal ma tak. Potom som si obliekla bundu, schytil ma od dverí a hodil ma pod barové stoličky," opisovala útok bývalá manželka policajta.

Útok na bývalú partnerku

Tridsaťročný muž zákona podľa jej slov na ňu zaútočil u nej doma v dedine neďaleko Bratislavy. Žili spolu asi rok a majú spolu ani nie ročného syna. Spory medzi partnermi sa stupňovali od minuloročnej jesene.

"Zbraň vytiahol zo športovej tašky. Odtiahol ju, namieril ju na mňa, následne mi ju podal. Videl, že sa bojím, asi vedel, že vo mne vyvolá ešte väčší strach, nabil ju, potom namieril na mňa, potom mi ju podal, že nech ho odje*em," spomína poškdoená.

"Od októbra 2015 sa opakovane vyhrážal poškodenej usmrtením strelnou zbraňou," informoval Oliver Janíček z bratislavskej krajskej prokuratúry.

Za mrežami

Žena v januári podala trestné oznámenie. Pre policajta prišli kukláči do rodičovského domy vo Vydranoch. Zaistili zbraň a Lorant skončil v putách. Inšpekcia ho obvinila z nebezpečného vyhrážania sa. Súd ho pár dní potom poslal do preventívnej väzby. Za mrežami čakal na prvé pojednávané, ktoré bolo 29. júla.

"Na hlavnom pojednávaní súd vypočul obžalovaného i poškodenú," uviedol horovca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

Na slobode

Súd tiež rozhodol o jeho podmienečnom prepustení z väzby.

Expolicajt obvinený z nebezpečného vyhrážania sa sa dostal na slobodu po viac ako šiestich mesiacoch. Zaručili sa za neho rodičia, ktorí zložili kauciu.

"Okresný súd Bratislava III prepustil obžalovaného z väzby na slobodu z dôvodu prijatia peňažnej záruky v sume 5 000 eur uhradenej rodičmi obžalovaného," potvrdil Adamčiak.

Nevinný

Bývalý príslušník bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky prepustený z väzby na slobodu sa k obvineniam naďalej nevyjadruje. Rovnaký postoj zaujala aj jeho rodina.

"Nebudeme sa vyjadrovať až do skončenia súd," povedal otec obžalovaného.

Ďalšie pojednávanie

Rodina naďalej verí v nevinu svojho potomka. Kolegovia policajti vnímali Loranta ako normálneho, bezproblémového policajta a v súkromí otvoreného a veselého muža. V zbore pracoval viac ako osem rokov.

Ďalšie pojednávanie bude na jeseň. "Termín stanovil súd na 2. novembra," dodal Adamčiak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy