Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bratislavského policajta obvinili z vyhrážania partnerke
Zdielať na

Bratislavského policajta obvinili z vyhrážania partnerke

BRATISLAVA / Bratislavského policajta podľa informácií TV JOJ obvinili z vyhrážania partnerke. Vyhrážal sa jej, že najskôr zabije ju a potom seba. Muž skončil vo väzbe.

Tridsaťročný policajt podľa obvinenia zaútočil na poškodenú u nej doma v dedinke neďaleko Bratislavy. Žili spolu asi rok a pol a majú tri mesačného syna.

"Vyhrážal sa mi, že keď pôjdem na políciu, tak to bude to posledné, čo spravím, že zabije mňa, potom zabije seba a bude svätý pokoj. A potom o malého nevie, kto sa postará," opisuje partnerka muža.

"Udrel ma päsťou do ľavého obočia, udrela som si hlavu o kachličky, potom sa otočil, odišiel, nechal ma len tak, potom som si obliekla bundu, schytil ma od dverí a hodil ma pod barové stoličky," pokračuje.

Rieši to inšpekcia

Keďže sa konflikty hrotili, žena išla na políciu podať trestné oznámenie.

Pre policajta si prišli v čase jeho voľna kukláči do rodičovského domu vo Vydranoch v okrese Dunajská Streda minulý pondelok. Zaistili zbraň a muž skončil v putách. Prípad vyšetruje inšpekcia ministerstva vnútra.

"Obvinený L. O. je stíhaný pre prečin nebezpečného vyhrážania," potvrdil zástupca krajského prokurátora v Bratislave Oliver Janíček.

Skončil v putách

Podľa poškodej nej to nebolo po prvýkrát, čo ju partner slovne a fyzicky napádal. Spory gradovali od jesene.

"Mala som novú bundu, roztrhal ju na franforce, všade lietalo perie, povedal mi, že ma zhodí zo strechy, lebo mi nemáme hore zábradlie, že on to už nezvláda, že už takto ďalej nebude žiť, fyzické napadnutie, a potom, ma objal, povedal mi, láska prepáč, ja ti kúpim zajtra novú bundu,"
tvrdí poškodená.

"Od októbra 2015 sa opakovane vyhrážal poškodenej (svojej bývalej partnerke) usmrtením strelnou zbraňou," potvrdil Janíček.

"Zbraň vytiahol zo športovej tašky, odtiahol ju, namieril ju na mňa, následne mi ju podal, videl, že sa bojím, asi vedel, že vo mne vyvolá ešte väčší strach, nabil ju, potom namieril na mňa, potom mi ju podal, že nech ho zabijem," opisuje poškodená.

Prokurátor podal súdu návrh na väzbu pre obvineného policajta a okresný súd Bratislava poslal policajta uplynulý štvrtok do vyšetrovacej väzby.

"Okresný súd Bratislava III vzal do väzby obvineného z dôvodov takzvanej preventívnej väzby, teda dôvodnej obavy pokračovania v trestnej činnosti," potvrdil hovorca okresného súdu Pavol Adamčiak.

Bojí sa

"My sme sa báli, že s ním nikto nič nebude robiť, príde na druhý deň, chytí zbraň, dostanem guľku ja alebo môj syn," hovorí poškodená.

"Tento človek by potreboval ísť na psychiatriu. Boli tam aj iní ľudia, či mu väzba pomôže, to neviem,"  pokračuje.

"Predtým som u lekára nikdy nebola, lebo som toho človeka ľúbila a myslela som si, že to bude lepšie. Chcem ochrániť svojho syna a seba, lebo inak to smeruje asi len na cintorín," dodala.

Dobrý policajt

TV JOJ oslovila aj otca obvineného policajta, reagoval len písomne. "Ja by som Vám najradšej preposlal všetko, čo mám k dispozícii, lebo to jednoznačne preukazuje nevinu môjho syna. Po dohode s advokátkou sme došli k záveru, že tým by som mu viac poškodil, ako pomohol," vyhlásil otec obvineného policajta. 

Kolegovia z PMJ muža vnímali ako normálneho policajta. Na polícii pracoval viac ako osem rokov. "Policajt bol dobrý, to som videla, že ho bavilo chytať drogy, ale takýto človek by určite policajta robiť nemal," zakončila poškodená.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy