Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Havarijný stav v ružinovskej nemocnici. Pacientov musia presúvať
Zdielať na

Havarijný stav v ružinovskej nemocnici. Pacientov musia presúvať

BRATISLAVA / Prudký dážď zasiahol aj ružinovskú Univerzitnú nemocnicu. Výťahové šachty sú zatopené a v havarijnom stave, a tak musia dočasne presúvať pacientov, ktorí potrebujú akútnu hospitalizáciu, do iných nemocníc v Bratislave. Pacientov totiž aktuálne nemožno prenášať na oddelenia na vyšších poschodiach. Škody v nemocnici odstraňovali celú noc a práce pokračujú aj v týchto chvíľach.

Po silnom daždi hlásili havarijný stav aj v jednej z najväčších nemocníc hlavného mesta. "Silná búrka nám znemožnila prevádzku centrálneho príjmu. Príjazdová cesta aj suterén zaplavila voda," povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava, Eva Kliská.  V priestoroch voda presiahla aj 30 centimetrov.

Museli odsať tisíce litrov vody. Zamestnanci robia čo môžu, pomáha každý. Výťahová šachta bola aj napriek tomu na druhý deň stále plná vody. "Poskytujeme zdravotnú starostlivosť, ale pacientov na akútnu hospitalizáciu odkláňame na Kramáre a do Petržalky. Snažíme sa škody odstrániť. Robíme, čo môžeme," dodala Kliská. 

​Búrka zasiahla najmä západné Slovensko a najviac si to asi odniesla Bratislava. Po cestách tiekli potoky vody, podchody boli zaplavené a doprava kolabovala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy