Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri Novom Svete sa zrazil vlak s nákladiakom. Jeden mŕtvy
Zdielať na

Pri Novom Svete sa zrazil vlak s nákladiakom. Jeden mŕtvy

Archívne video

NOVÝ SVET / V utorok po 8.30 sa stala dopravná nehoda pri obci Nový Svet. Nákladné auto sa zrazilo s vlakom. Rušňovodič zrážku neprežil.

"Krátko po pol deviatej hodine ohlásili dopravnú nehodu osobného vlaku a nákladného vozidla pri Novom Svete. Hasičská jednotka prieskumom zistila, že vo vlaku sa nachádzala zakliesnená osoba," informuje operačné stredisko hasičov. Tí okamžite pracovali na vyslobodení zakliesnenej osoby.

"Zrážkou utrpel 42-ročný rušňovodič zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Vykonanou dychovou skúškou na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu nebola jej prítomnosť v dychu vodiča nákladného motorového vozidla zistená," povedal hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff. 

Hasiči vyslobodili z vlaku rušňovodiča, ktorý na mieste svojim zraneniam nakoniec podľahol. V opatere RZP je vodič nákladného vozidla. Cestujúci vo vlaku neutrpeli žiadne zranenia. Hasiči pomáhali z vlaku vynášať niekoľko imobilných cestujúcich, ktorí sa v ňom viezli. Na miesto udalosti smeruje evakuačný autobus HaZZ.  Celková škoda spôsobená touto nehodou bola predbežne vyčíslená na cca. 70 000 eur.

Premávka je v tomto úseku usmerňovaná príslušníkmi Policajného zboru a odklon dopravy je vedený cez priľahlé obce. "Vodičov vyzývame, aby pri prejazde uvedeným úsekom zvýšili svoju pozornosť, riadili sa pokynmi hliadok PZ, prípadne na prejazd využili v rámci možností inú trasu," píše na sociálnej sieti polícia. 

V pondelok havaroval vlak v USA. Podľa posledných zistení na mieste zomreli traja ľudia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy