Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vodič, ktorý sa zrazil s funkcionárom NAKA tvrdí, že policajt sa snažil situáciu ututlať
Zdielať na

Vodič, ktorý sa zrazil s funkcionárom NAKA tvrdí, že policajt sa snažil situáciu ututlať

BRATISLAVA / Bezsenné noci, aj zdravotné problémy. Také sú následky dopravnej nehody vysokopostaveného policajta pod vplyvom alkoholu. S účastníkom tejto nehody sa televízii JOJ podarilo kontaktovať a nakrútiť rozhovor. Podľa jeho výpovede sa elitný policajt snažil celý incident ututlať.

"Žeby sme sa nejako dohodli. Tak on mi medzi tým povedal, že oni dajú fúkať nejakému dopravákovi, ktorý tu prišiel a že to sa tak robí. Že bude nulová negatívna skúška," hovorí Michal. Stalo sa to o tretej popoludní. Mladík so svojou nastávajúcou išiel po ceste, keď sa smerom od policajného prezídia z vedľajšej cesty vyrútil policajt v služobnom aute.

Našťastie ich odhodilo do stromu a nie do detí, ktoré sa na chodníku hrali so psom. Otrasený ešte v aute zavolal políciu. Auto ostalo zničené na totálku. Potom sa začali diať veci. "Celý čas sa s nami rozprával, tak 3 až 4 metre odo mňa, mal okuliare, každá veta, ktorú povedal, bola taká nesúvislá. Ale v tom danom momente mi to bolo úplne jedno. Vôbec som si to nevšímal, len mi hovoril, že nemám volať policajtov. Že to je nič," pokračuje Michal. 

Polícia už ale bola na ceste. Jeho snúbenica bola v šoku. Odovzdal doklady a fúkal. Nula. Keď sa spýtal, prečo nefúka aj policajt, ktorý nehodu spôsobil, povedali mu, že čakáme. "A ja potom nejak som im povedal, že ale on smrdí alkoholom. A oni vravia, že aj my máme nos, tak vieme," opisuje Michal.

Odmietol fúkať

Michal tvrdí, že po pol hodine prišiel policajtov nadriadený. Vyzeralo to, že vinník konečne bude fúkať. Nestalo sa. "On si sadol do auta k tomu policajtovi, zobral dreger, už sa nadýchol, a vtedy ho odložil od úst, odišiel, zase začal niekomu volať, a to bolo vlastne celé," tvrdí Michal. Odmietol fúkať. Stále sa však na niečo čakalo. Vysokopostavený policajt národnej kriminálnej agentúry sa ho snažil obmäkčiť.

"Potom to skúsil ešte raz, ale ja som naozaj od neho utekal, aby vôbec ani neskúšal také veci, že som to ani nepočul," hovorí. Keďže sa s Michalom nedalo dohodnúť, aby namiesto policajta fúkal niekto iný, mala nasledovať krvná skúška. "Asi o osemnástej, čo som tu ešte bol, tak prišiel inšpektor, ktorý ich tu sfúkol, že prečo ten človek dotyčný už nie je dávno na krvi," pokračuje Michal.

Podľa oficiálnych záznamov, ktoré má redakcia TV JOJ k dispozícií sa tak stalo až o 20:38, teda po takmer šiestich hodinách. Po takmer siedmich hodinách mal elitný policajt stále nad jedno promile. Michal niekoľko nocí po nehode nespal. Jeho, teraz už, manželka si nesie zdravotné následky. "Má posunutú platničku medzi tretím a štvrtým stavcom a občas jej tŕpne ruka a píska jej v ušiach a takéto veci," vymenováva Michal.

Prípad nekončí

Doteraz nemajú doriešenú ani poistnú udalosť. Doteraz im nikto ani nepovedal prepáčte. Nevedia, či policajt ďalej pracuje, či mu vôbec zobrali vodičák. "Policajt bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo podal prokurátorovi sťažnosť, a ten bude o tejto sťažnosti ďalej rozhodovať," informuje hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

Ani po prvej reportáži policajné prezídium ani ministerstvo vnútra nezmenili svoj postoj. Podrobnosti taja. "19. júla bol policajt prepustený zo služobného pomeru," dodáva Lazarov. 

Teda takmer tri mesiace po tom, čo spôsobil nehodu pod vplyvom alkoholu. Čo sa dialo dovtedy, nepovedali. Prípad sa však zďaleka nekončí. Stále visia otázniky nad postupom dopravných policajtov. Ministerstvo vnútra stále mlčí aj o tom, či policajtovi vôbec odobrali vodičák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy