Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na Bratislavských jazzových dňoch vystúpia svetoví umelci: Organizátori myslia na bezpečnosť návštevníkov
Zdielať na

Na Bratislavských jazzových dňoch vystúpia svetoví umelci: Organizátori myslia na bezpečnosť návštevníkov

BRATISLAVA / Už tento víkend sa otvoria brány 46. ročníka Bratislavských jazzových dní. Organizátori si pre nadšencov jazzovej hudby pripravili pestrý program. Počas troch dní sa na festivale predstavia hviezdy svetového jazzu zo Spojených štátov, Izraelu či Veľkej Británie.

"Veľmi sa tešíme, že sa nám tento rok podarilo festival zorganizovať, aj napriek pandémii," neskrývala nadšenie spoluorganizátorka jazzových dní Katarína Lipová. Veľkou zmenou je, že tohtoročné Jazzové dni sa konajú v Refinery Gallery, kde vystúpi veľká škála svetových umelcov. V piatok 22. októbra festival otvorí slovenské zoskupenie Kristin Lash & Jakob Grey, ktorí vyhrali predminuloročnú súťaž mladých talentov. Tá sa tento rok uskutoční v štvrtok, deň pred festivalom.

Súčasťou piatkového programu je aj francúzska speváčka Camille Bertault a izraelský hudobník Avishai Cohen, ktorý jednoznačne patrí medzi najlepších jazzových kontrabasistov sveta. V sobotu sa predstaví aj slovenský spevák Samuel Hošek, ktorému sa počas pandémie podarilo odpremiérovať jeho prvé CD : "Je to mix rôznych žánrov, je tam trochu R&B soulu, alternatívneho popu, ale aj rapu." Samuel tvoril počas jeho ciest po svete, čo je aj dôvodom, prečo vydanie jeho CD trvalo niekoľko rokov. Sám sa veľmi teší na tohtoročný festival a hlavne na Samma Henshawa, ktorý taktiež vystúpi v sobotu. Nedeľa je venovaná americkým umelcom ako Judith Hill, či spojeniu Mike Stern & Bill Evans Band. Na festivale vystúpi aj slovenská speváčka Zuzana Mikulcová.

​Katarína Lipová avizovala, že ostáva už iba obmedzený počet lístkov. Spomenula taktiež podmienku pre vstup na festival, ktorou je plná zaočkovanosť. Organizátori myslia v prvom rade na bezpečnosť návštevníkov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy