Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Polícia merala rýchlosť podľa odporúčaní verejnosti. Tu sú kontrolované úseky
Zdielať na

Polícia merala rýchlosť podľa odporúčaní verejnosti. Tu sú kontrolované úseky

BRATISLAVA / Polícia počas uplynulých dní vyzývala občanov, aby zaslali svoje tipy, kde by bolo vhodné merať rýchlosť. V Bratislavskom kraji potom príslušníci vybrali takmer 80 úsekov, kde v sobotu rýchlosť skutočne aj skontrolujú.

Policajti na základe stoviek podnetov od občanov vyšli v sobotu do ulíc, aby dozerali na maximálnu povolenú rýchlosť. Na políciu prišlo takmer 450 podnetov, v ktorých ľudia navrhli približne 500 rizikových úsekov, kde by mali muži zákona dohliadať na rýchlosť. Svoje radary postavili na viac ako 400 miest po celom Slovensku. Nohu na plyne si neudržal napríklad mladý Bratislavčan. Svoju chybu si priznal a pokutu na mieste zaplatil. "Je to veľmi zradné, keďže tu nie sú žiadne priechody pre chodcov, už si človek myslí, že je mimo Bratislavy. Čo sa týka výšky pokuty, tak policajtom veľmi pekne ďakujem, že sú takí ústretoví a berú všetky okolnosti do úvahy," povedal pokutovaný vodič.

Polícia dokonca vyzvala občanov, ktorí nahlásili rizikové úseky, aby sa prišli pozrieť, ako celá akcia funguje. Niektorí ľudia takýto druh akcie vítali všetkými desiatimi. "Tu chodia autá aj 80. Som chcela raz vyskúšať, že pustím prázdny kočík, že koľko áut zostane stáť. Tie autá tu chodia tak rýchlo. Jeden vás pustí v druhom pruhu vás idú pomaly zraziť. Uvítam, ak tu budú každý deň stáť, tak im aj kávu donesiem," povedala na margo akcie spokojná pani.

Výsledky celej akcie budú známe v najbližších dňoch.

Okrem Bratislavy sú v tabuľkách aj kontrolované úseky v okrese Malacky, Senec a Pezinok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy