Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Peter napadol na ihrisku otca s dieťaťom. Obyvatelia sídliska majú strach
Zdielať na

Peter napadol na ihrisku otca s dieťaťom. Obyvatelia sídliska majú strach

BRATISLAVA / Tridsaťsedemročný Peter mal surovo zaútočiť palicou na bezbranné dieťa a jeho otca. Útočník skončil v cele policajného zaistenia, ale už je na slobode. Obyvatelia lokality pri Farského ulici v Bratislave sa boja, že budú opäť čeliť jeho agresívnemu správaniu.

Obvinený Peter sa mal na tento čin odhodlať neďaleko detského ihriska v Bratislavskej Petržalke. Vystrašenému deväťročnému chlapcovi sa mal vyhrážať a vulgárne nadávať. Keď sa na neho zahnal palicou, na pomoc mu už utekal jeho otec. Zaútočil ale aj na neho. "Poverený príslušník PZ v danom prípade zvažoval aj podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Skutočnosť, že sa obyvatelia určitej miestnej časti sťažujú na vyčíňanie alebo neprístojné správanie vymykajúce sa normám slušného správania konkrétnej osoby však ako dôvod vzatie osoby do väzby nepostačuje," povedal hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff. 

"On tu bežne chodí takto s palicou a ohrozuje ľudí a nič sa s tým nerobí," vysvetľuje obyvateľka Petržalky. Peter R. už čelí obvineniu z nebezpečného vyhrážania. V minulosti bol vo väzení. Podľa miestnych ľudí sa nič nezmenilo. Polícia ale tvrdí, že od roku 2012 obvinený nespáchal žiadny trestný čin, za ktorý by bol právoplatne odsúdený.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy