Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bratislava v lete priláka tisíce návštevníkov. Začína sa Kultúrne leto
Zdielať na

Bratislava v lete priláka tisíce návštevníkov. Začína sa Kultúrne leto

BRATISLAVA / Už viac ako štyri desaťročia kultúra v Bratislave ani v lete neoddychuje, práve naopak. Od júna do septembra sa pripravte na žánrovo pestrú sezónu v podobe výstav, podujatí, festivalov, hudby, tanca a mnohých ďalších podôb umenia.

Viac ako dvesto podujatí, tisícky účinkujúcich a viac ako milión návštevníkov. Také by malo byť Kultúrne leto 2017.

Do začiatkov 20. storočia sa v Bratislave vrátia už koncom júna na dobovom pikniku. "Aj ten program, ktorý tam bude od módnych prehliadok, workshopov tanečných, alebo aj koncertov či večernej tančiarne, bude zameraný presne na toto obdobie," opisuje organizátorka pikniku Jana Dekánková. Kultúra aj móda idú nepochybne ruka v ruke. Tvorbu mladých dizajnérov si môžete pozrieť na konci júna na Hlavnom námestí.

"Za posledné roky 2000 - 3000 návštevníkov. Je to úžasný pohľad," hovorí organizátorka akcie Móda v meste Mária Reháková. Ak ste fascinovaní ľudovým remeslom, potešia vás Dni majstrov ÚĽU. "Viac ako 100 výrobcov príde predstaviť drotárstvo, hrnčiarstvo, keramiku, kraslice, drevenné výrobky a mnohé iné remeslá, ktoré stále žijú," rozpráva Jana Ferrari, organizátorka festivalu Dni majstrov ÚĽU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy