Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ďalší summit v Bratislave: Vodiči pripravte sa na obmedzenia
Zdielať na

Ďalší summit v Bratislave: Vodiči pripravte sa na obmedzenia

Zdroj: Profimedia

BRATISLAVA / V súvislosti s Bratislavským parlamentným summitom, ktorý sa bude konať v dňoch 6. až 7. októbra, čakajú hlavné mesto minimálne dopravné obmedzenia. Mesto podľa Kancelárie Národnej rady Slovenskej republiky napriek summitu nebude dopravne uzavreté, všetky kolóny, ako aj presuny delegácií sa budú konať počas plnej dopravnej prevádzky.

Druhý deň summitu, teda v piatok 7. októbra, budú parlamentní lídri rokovať v mestskej časti Staré Mesto v Bratislave. Koniec rokovania, ako aj presun lídrov v smere na bratislavské letisko a smerom na Viedeň sa bude konať v čase najväčšej dopravnej špičky od 14-tej hodiny.

"Snaha organizátorov z národnej rady je, aby sa summitorganizačne čo najmenej dotkol bežného života obyvateľov a preto sa nebudú uzatvárať ani žiadne príjazdové cesty," uvádzajú organizátori.

Voľno pre žiakov

V súvislosti s pripravovaným summitom tiež Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky odporučila ministerstvu školstva vydať pokyn príslušným školám v mestských častiach v Bratislave, aby v uvedenom čase pre žiakov vyhlásili náhradné voľno.

​Presun žiakov smerom do školy, ale aj smerom zo školy môže byť podľa organizátorov pomerne náročný a pre rodičov obmedzujúci. Z organizačných a bezpečnostných dôvodov bude vo štvrtok 6. októbra obmedzený aj vstup do areálu Bratislavského hradu a pohyb v ňom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy