Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do Bratislavy radšej necestujte
Zdielať na

Do Bratislavy radšej necestujte

Zdroj: Profimedia

BRATISLAVA / V piatok 16. septembra sa koná v Bratislave Summit premiérov vlád a prezidentov členských krajín EÚ. Bratislavu čakajú veľké dopravné obmedzenia. Ministerstvo vnútra zverejnilo zoznam lokalít, v ktorých bude obmedzená doprava.

Bezpečnostné opatrenia budú na najvyššej možnej úrovni. Slovenského ministerstvo vnútra spolupracuje so všetkými zahraničnými bezpečnostnými zložkami. Pracovné stretnutia budú na bratislavskom hrade a tlačové konferencie v priestoroch výstaviska Incheba. 

Na ochranu štátnikov je vyčlenená všetka potrebná bezpečnostná technika a potrebný počet policajtov a vojakov. Ide o najväčšie bezpečnostné opatrenia od stretnutia Bush-Putin.

V súvislosti s bezpečnostnými opatreniami budú v Bratislave aj dopravné obmedzenia. "Odporúčame, aby skôr vyrazili z domu či už do práce alebo kvôli iným aktivitám v Bratislave a taktiež aj na letisko, aby stihli odlety lietadiel," píše ministerstvo v tlačovej správe. 

"Žiadame vodičov, ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky, aby rešpektovali pokyny policajtov a vopred im ďakujeme za trpezlivosť," dodáva ministerstvo.  

Uzatvorený obchvat

Obmedzenia začnú v piatok v ranných hodinách počas presunu delegácií z bratislavského letiska M.R.Štefánika na Bratislavský hrad. Počas prejazdu delegácií bude uzatvorená diaľnica D1 - diaľničného obchvatu Bratislavy v smere od Zlatých pieskov po Einsteinovú ulicu. Zavreté budú aj výjazdy na diaľnicu z Galvaniho, Gagarinovej a Bajkalskej.

Uzavretý bude aj Most SNP v smere z Petržalky, Staromestská ulica v smere do mesta, Hodžovo námestie aj Palisády v oboch smeroch až po Bratislavský hrad. 

V tomto čase nebude možný ani príchod respektíve odchod z bratislavského letiska, nakoľko bude uzatvorená aj Ivánska cesta v oboch smeroch od obchodného centra Avion. Diaľnica bude uzavretá v čase od ôsmej do desiatej hodiny.

Premávka z diaľnice D1 bude pre osobné autá od Zlatých pieskov presmerovaná cez mesto na Seneckú a Rožňavskú ulicu, Trnavskú cestu respektíve Vajnorskú ulicu. "Nákladná doprava bude odstavená na diaľnici v pravom jazdnom pruhu, respektíve púšťaná cez mesto podľa aktuálnej dopravnej situácie," upozorňuje ministerstvo. 

TV JOJ

​Presun delegácií

V čase medzi 13:00 a 14:00 hodinou budú úplne uzatvorené Palisády od Bratislavského hradu, Hodžovo námestie, Staromestskej ulice od zjazdu z Mosta SNP na Rázusovo nábrežie cez Vajanského nábrežie až po Šafárikovo námestie (odklon dopravy bude v križovatke Dostojevského rad- Landererova) a z opačnej strany (podľa aktuálnej situácie bude odklon dopravy v smere z Karlovej Vsi do mesta už na Nábreží Generála L. Svobodu do Mlynskej doliny pod mostom Lafrancóni. 

"Následne bude postupne približne na 15 minút úplne uzatváraná doprava cez všetky bratislavské mosty - aj pre peších," varuje ministerstvo vnútra. 

TV JOJ

​V čase medzi 15:30 a 16:30 bude obojsmerne uzatvorená cesta v úseku od vodného diela Danubiana cez Čunovo, ďalej Panónska cesta v smere od Umelého kopca na Most SNP, obojsmerne Staromestská ulica, Hodžovo námestie a Palisády po Bratislavský hrad. 

TV JOJ

Po 18:00 bude priebežne obmedzená premávka na Palisádoch, Hodžovom námestí, Einsteinovej ulici a priebežne uzatváraný diaľničný obchvat diaľnice D1 v smere od Mosta SNP po bratislavské letisko. Uzavreté budú aj výjazdy na diaľnicu z Einsteinovej, Dolnozemskej, Bajkalskej a Gagarinovej. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy