Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Expolicajt Ľuboš T. chce, aby ho súdil nezaujatý súd. Vzniesol námietku
Zdielať na

Expolicajt Ľuboš T. chce, aby ho súdil nezaujatý súd. Vzniesol námietku

BRATISLAVA / Od kontroverzného policajného zásahu policajtov na Dolnozemskej ceste uplynuli už dva roky. Lavína udalostí sa spustila po tom, čo sa na verejnosť dostalo video z priebehu konfliktu pri cestnej kontrole medzi policajtmi, vodičkou a jej dcérou. Expolicajt Ľuboš T. si ešte nevypočul od súdu definitívny ortieľ. Rozsudok je stále nedohľadne.

Po zákroku na jeseň 2014 skončil bývalý policajt Ľuboš T. na niekoľko týždňov vo vyšetrovacej väzbe. Na súdy chodieva pravidelne. Už druhý rok sa snaží obhájiť svoj postup pri kontrole, ktorý považuje za zákonný.

Vzniesol námietku

Sudkyňa musela posledné pojednávanie nečakane prerušiť. Obžalovaný vzniesol voči nej námietku zaujatosti. Dôvodom má byť, že expolicajta sudcovia v Bratislave poznajú pre jeho policajnú prácu. U viacerých sudcov v hlavnom meste mal svedčiť proti dílerom. Preto expolicajt žiada, aby jeho prípad riešil nezaujatý a mimobratislavský sudca. "Bol by som rád, keby ma prejednával iný súd," povedal expolicajt.

Sudkyňa sa necíti byť zaujatá

Petržalský súd už o námietke zaujatosti rozhodol. "Zákonná sudkyňa viazaná právnym názorom odvolacieho súdu z predchádzajúceho rozhodnutia o námietke zaujatosti, sa necíti byť zaujatá v uvedenej trestnej veci,“ povedal Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu v Bratislave.

Ak o nezaujatosti sudkyne okresného súdu Bratislava V, sa stotožní aj odvolací Krajský súd, proces bude po niekoľkomesačnej prestávke pokračovať na súde v Petržalke.

Pracuje ako taxikár

Prepusteného policajta súdia za zneužitie právomocí verejného činiteľa a obmedzovanie osobnej slobody. Expolicajt mal pri zásahu spacifikovať vodičku a jej dcéru a predviesť ich na zistenie totožnosti. Celý spor je o tom, či bol zákrok zákonný alebo nie. Obžalovaný expolicajt v súčastnosti pracuje podľa informácií TV JOJ ako taxikár. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy