Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Expolicajt Ľuboš T. prehovoril: takto vidí spornú cestnú kontrolu
Zdielať na

Expolicajt Ľuboš T. prehovoril: takto vidí spornú cestnú kontrolu

BRATISLAVA / Expolicajt Ľuboš T. z kontroverzného videa z cestnej kontroly v bratislavskej Petržalke, sa vo štvrtok prvýkrát vyjadril k celému incidentu. Bývalý PMJ-čkár je obvinený, že prekročil svoje právomoci. On sám svoje počínanie ako nezákonné nehodnotí.

Na kontroverznom videu sa PMJ-čkár vodičke počas cestnej kontroly v októbri 2014 snažil nasadiť putá, aby ju mohol predviesť na oddelenie.

Podľa polície na ňu kričal a vulgárne sa vyjadroval, čím celú situáciu ešte viac vyhrocoval.

"Policajt mal použiť donucovacie prostriedky a predviedol za účelom zistenia totožnosti dve osoby za situácie, hoci neboli splnené zákonné podmienky na takýto služobný postup," informovala ešte v marci hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Vinu necíti

Ľuboš T. sa vo štvrtok prvýkrát vyjadril k celému incidentu. "V prvom rade by som sa chcel poďakovať všetkým tým, ktorí počas celej tej doby diania tohto prípadu stáli pri mne, a to svojej rodine, úžasnej priateľke, právnikovi a bývalým kolegom," začal expolicajt.

"Myslím si, že celý tento prípad bol mediálne nafúknutý za účelom sa ma zbaviť ako nepohodlného policajta, nakoľko som zadržal počas výkonu služby množstvo páchateľov drogovej trestnej činnosti - bolo ich možno až tisíc a niekomu to zrejme veľmi vadilo," tvrdí.

Svoje počínanie počas cestnej kontroly za neobvyklé nepovažuje. "Čo sa týka zákroku voči hysterickým ženám, staršia žena sa od začiatku služobného zákroku správala arogantne a hystericky. Následne ma fyzicky napadla. Na základe toho boli voči nej použité prostriedky vyhodnotené nadriadeným ako oprávnené," vysvetľuje.

"Chcel by som ešte dodať, že keby sa táto osoba správala slušne, všetko by sa dalo vyriešiť na mieste. Sú svedkovia, ktorí potvrdili, že ma predvedená na mieste zákroku napadla a necítim sa byť vinný. Nezneužil som svoju právomoc a nikoho som nezákonne neobmedzil. Ostatné podrobnosti sa budú preberať na súde," dodal.

Tri až osem rokov

Po zverejnení videa najskôr nadriadený Ľuboša T. postavil mimo služby. Potom ho vyšetrovateľ obvinil a následne sudca vyhovel väzobnému stíhaniu.

Putoval tak do vyšetrovacej väzby, aby nemohol ovplyvňovať svedkov. Keď dôvody pominuli prepustili ho späť na slobodu.

Expolicajtovi teraz v prípade dokázania viny hrozí trest 3 až 8 rokov.

Pozrite si vyjadrenie Ľuboša T. k celému incidentu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy