Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajta Ľuboša T. prepustili pre hrubé porušenie služobnej povinnosti
Zdielať na
Krimi

Policajta Ľuboša T. prepustili pre hrubé porušenie služobnej povinnosti

BRATISLAVA / V prípade emotívneho vyvrcholenia bežnej cestnej kontroly nastal koncom minulého týždňa výrazný posun. Jedného z policajtov, Ľuboša T., prepustili z policajného zboru. Ministerstvo vnútra poskytlo informácie o dôvodoch prepustenia.

"Dňa 19. decembra 2014 bol menovaný rozkazom ministra vnútra Slovenskej republiky prepustený zo služobného pomeru príslušníka policajného zboru," uviedla hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Karina Považanová.

VIAC ČÍTAJTE TU: PMJ-čkára Ľuboša T. (40) prepustili z polície

Hrubé porušenie 

Ministerstvo vnútra v utorok prezradilo dôvody prepustenia zasahujúceho policajta. "Dôvodom bolo hrubé porušenie služobnej povinnosti a jeho ponechanie by bolo na ujmu dôležitých záujmov v štátnej službe," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Silvia Keratová.

Vyšetrovanie tohto mediálne ostro sledovaného prípadu podľa hovorkyne nie je ešte ukončené. V blízkej dobe by už ale mali byť jednotlivé strany s výsledkami vyšetrovania oboznámené.

Policajt sa chce vyjadriť

Dotknutý policajt sa chce ku kauze vyjadriť v momente, keď nastane vhodný čas. Cíti sa ale nevinný.

O jeho ďalšom osude bude musieť rozhodnúť až súd. Až ten nakoniec určí či Ľuboš T. trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa spáchal alebo nie.

Z cestnej kontroly dráma

Policajt sa dostal do väzenia potom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly. V ňom napadol vodičku auta. 

Polícia auto kontrolovala v októbri na Dolnozemskej ulici v Petržalke. Video, ktoré na mieste vzniklo, nasnímala dcéra vodičky z Karlovej Vsi. Dominujú mu emócie, chýba ale začiatok, čo predchádzalo incidentu.

"Z videa nie je zrejmé, čo služobnému zákroku predchádzalo. A tak nie je možné sa v súčasnosti vyjadriť k tomu, či išlo o primeraný alebo neprimeraný zákrok," povedala vtedy hovorkyňa bratislavskej polície Tatiana Kurucová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy