Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
PMJ-čkára Ľuboša T. (40) z kontroverzného videa pustili z väznice
Zdielať na

PMJ-čkára Ľuboša T. (40) z kontroverzného videa pustili z väznice

LEOPOLDOV / Príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša T. , ktorý počas cestnej kontroly v bratislavskej Petržalke napadol vodičku, prepustili z väzby. Podľa súdu pominuli dôvody na to, aby na slobode ovplyvňoval svedkov.

Sedem týždňov väznený policajt opustil brány leopoldovskej väznice krátko pre štrnástou hodinou.

Sťažnosť od prokurátora

Ešte minulý týždeň okresný súd v Petržalke posudzoval žiadosť väzneného policajta o prepustenie na slobodu. Vtedy proti prepusteniu podal sťažnosť prokurátor.

O sťažnosti rozhodoval vo štvrtok na neverejnom zasadnutí odvolací Krajský súd v Bratislave. Ten nakoniec rozhodol, že nie je dôvod na kolúznu väzbu. "Rozhodujúci svedkovia a poškodené osoby vo veci opakovane vypovedali, preto dôvodná obava z možnosti ovplyvňovania svedkov pominula," dodal Adamčiak.

Policajt opustil brány leopoldovskej väznice:

PMJčkar

TV JOJ

Pobyt za mrežami ho poznamenal

Pri odchode z Leopoldova si policajt na chrbáte niesol tašku a v ruke dve igelitky. Pred bránami väznice ho čakal odvoz a jeho prvé kroky budú smerovať za rodinou.

Na jeho tvári bolo poznať, že policajta, ktorý ma na konte 900 chytených páchateľov, pobyt medzi zločincami poznamenal. Na rozhovor nemal energiu, ako policajt je stále viazaný mlčanlivosťou, no je pripravený v správny čas poskytnúť rozhovor.

Žena z videa prehovorila

K prepusteniu Ľuboša T. sa vyjadrila aj Mária, ktorá nakrútila celý incident na mobilný telefón. Ju aj jej matku incident poznamenal a Mária musí dodnes navštevovať lekára.

To, že policajta pustili, ju neprekvapilo. Pozrite si priložený rozhovor:

Z cestnej kontroly dráma

Policajt sa dostal do väzenia potom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly. V ňom napadol vodičku auta. 

Polícia auto kontrolovala v októbri na Dolnozemskej ulici v Petržalke. Video, ktoré na mieste vzniklo, nasnímala dcéra vodičky z Karlovej Vsi. Dominujú mu emócie, chýba ale začiatok, čo predchádzalo incidentu.

"Z videa nie je zrejmé, čo služobnému zákroku predchádzalo. A tak nie je možné sa v súčasnosti vyjadriť k tomu, či išlo o primeraný alebo neprimeraný zákrok," povedala vtedy hovorkyňa bratislavskej polície Tatiana Kurucová.

Bežná cestná kontrola sa zmenila na drámu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy