Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Za zadymenie v Auparku môže porucha na káblových rozvodoch
Zdielať na

Za zadymenie v Auparku môže porucha na káblových rozvodoch

BRATISLAVA / Vo štvrtok popoludní sa z bratislavského obchodného centra Aupark začal šíriť dym. Nakupujúci, návštevníci kina, reštaurácii, či kaviarní, ale aj všetci zamestnanci museli nechať všetko tak a opustiť priestory. Pravdepodobne sa jedná o technologickú poruchu na káblových rozvodoch v inštalačnej stupačke.

Oznam k opusteniu obchodného domu znel krátko po 18:00 opakovane, viackrát po sebe. Nie všetci tento príkaz uposlúchli na prvýkrát. Do evakuácie sa k bezpečnostnej službe zapojili aj hasiči a zamestnanci jednotlivých predajní. 

Komínový efekt

Štyridsať hasičov zasahovalo v obchodnom dome, kde na druhom poschodí, v blízkosti evakuačného schodiska, z technologickej miestnosti, začal vychádzať hustý dym. Prevádzka obchodného domu okamžite vypla elektrický prúd. Zadymenie sa šírilo po inštalačnej stupačke do objektu a komínovým efektom smerom hore na strechu.

"To, že došlo priamo k plamennému horeniu ešte vyšetrujeme, ale pravdepodobne sa jedná o technologickú poruchu na káblových rozvodoch v inštalačnej stupačke," informuje zástupca veliteľa útvaru pre operatívu HAZZ Adrián Mifkovič.

Počas zásahu sa nikto nezranil. Hasiči mali zadymenie za pár minút pod kontrolou. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre všeobecné ohrozenie. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, momentálne sa vykonávajú všetky potrebné vyšetrovacie úkony.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy