Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Razia v Devínskej Novej Vsi. Polícia hľadala psov, ktorí mohli zabiť muža
Zdielať na

Razia v Devínskej Novej Vsi. Polícia hľadala psov, ktorí mohli zabiť muža

BRATISLAVA / Bratislavskí policajti vyšetrujú smrť 34-ročného muža zo Stupavy, ktorého telo našli v sobotu krátko pred 13:00 v blízkosti Devínskeho jazera. Privolaný lekár už na mieste potvrdil cudzie zavinenie a nariadil vykonať pitvu. Jedným z predpokladov bolo i usmrtenie divou zverou.

Polícia v pondelok večer urobila raziu v Devínskej Novej Vsi, kde hľadala psov, ktorí mohli útočiť na 34-ročného muža. Na mieste boli aj kukláči, ktorí chceli zaistiť psov. Jedného z nich museli uspať. "V týchto oblastiach nemáme predátora, ktorý by mohol ohroziť človeka," povedal veterinár Milan Kopčok. ​Podľa informácií televízie TV JOJ mladý muž bol veľký nadšenec prírody a najmä vtákov. Do oblasti nazývanej Devínske jazero sa vybral dobre pripravený a najmä vhodne oblečený aj vzhľadom na súčasné teploty. Nie je vylúčené, že zranenia na tele mu spôsobili divé zvieratá. 

Polícia prípad nekomentuje. "Poskytnutie bližších informácií v súčasnosti nie je možné, nakoľko by to mohlo zmariť alebo sťažiť vyšetrovanie," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. 

TV JOJ

Muž ležal približne kilometer od cesty 2. triedy medzi Devínskou Novou Vsou a Stupavou, neďaleko cyklotrasy. Nehybné telo našiel náhodný okoloidúci, ktorý to okamžite nahlásil polícii prostredníctvom linky 158.

Telo malo viditeľné zranenia v oblasti predlaktia a lýtka a množstvo menších poranení po celom tele. Privolaný ohliadajúci lekár potvrdil ako príčinu smrti cudzie zavinenie a nariadil vykonať pitvu. Predbežné výsledky hovoria o tom, že usmrtenie spôsobilo vykrvácanie spôsobené hryznými ranami. Polícia už v tejto súvislosti začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

"V týchto oblastiach nemáme predátora, ktorý by mohol ohroziť človeka," povedal veterinár Milan Kopčok. ​Podľa informácií televízie TV JOJ mladý muž bol veľký nadšenec prírody a najmä vtákov. Do oblasti nazývanej Devínske jazero sa vybral dobre pripravený a najmä vhodne oblečený aj vzhľadom na súčasné teploty. Nie je vylúčené, že zranenia na tele mu spôsobili divé zvieratá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy