Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rokovanie o rozpočte sa na bratislavskom zastupiteľstve zaseklo
Zdielať na

Rokovanie o rozpočte sa na bratislavskom zastupiteľstve zaseklo

BRATISLAVA / Rokovanie bratislavského Mestského zastupiteľstva o rozpočte sa dostalo do mŕtveho bodu. Primátor Ivo Nesrovnal ho napokon prerušil s odôvodnením, že mestskí poslanci okolo Jána Budaja znemožnili hlasovanie. Ján Budaj zas tvrdí, že primátor žiadal schválenie zmeny rozpočtu bez písomných dokladov. Počas brífingu, ktorý zvolal primátor, medzi ním a poslancami vypukla ostrá výmena názorov.

Naozaj nezvyčajným bonusom brífingu primátora hlavného mesta bola prehliadka Primaciálneho paláca. Neplánovaná prehliadka začala v Zelenom salóne, tesne pred začatím brífingu organizátori zavelili presun do druhého krídla paláca. A tu po minútke v jednej miestnosti došiel pokyn na presun ďalej. Ale už bez poslancov mestského zastupiteľstva.

"Je mi ľúto, že sa stratila elementárna politická kultúra. Dnes skupina poslancov okolo Jána Budaja zabránila ostatným poslancom prerokovať kľúčový materiál týkajúci sa mestských financií. Neviem, aké motívy majú tí ľudia," uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Ján Budaj so skupinou poslancov tvrdia, že rokovaniu sa nebránia, to vraj zastavil primátor. "Primátor sa obáva ďalšieho rokovania, ponúka nám zmenu rozpočtu, ktoré sú netransparentné a keď žiadame doklady, tak utiekol," Ján Budaj.

Odmietli vraj hlasovať za niečo bez toho, aby vedeli, za čo hlasujú. Žiadali písomný materiál o tom, ako budú využité kapitálové výdavky vo výške viac ako jeden milión eur. A keďže ho nedostali, odmietli za tento bod zahlasovať.
Ján Budaj

Poslanci mestského zastupiteľstva dúfajú, že v rokovaní sa bude pokračovať. Podľa zákona by ju primátor mal zvolať do 15 dní. Zrejme tak urobí čo skôr, keďže spomaľovanie procesu schvaľovania považuje za hrozbu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy