Skoro jasno
23°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Peter Sagan a alkohol za volantom. Prokurátor mu dohováral, že má ísť príkladom
Zdielať na

Peter Sagan a alkohol za volantom. Prokurátor mu dohováral, že má ísť príkladom

MONAKO / Petra Sagana svetové médiá pred jeho poslednou Tour de France nešetria. Dôvodom je, že slovenského reprezentanta v cyklistike polícia v Monaku v máji pristihla jazdiť na skútri pod vplyvom alkoholu. Hovorí sa o troch promile.

Takto sa šampión nespráva. Sagan šoféroval opitý, upadá nielen ako jazdec, ale aj ako človek. Citujeme len časť titulkov svetových médií, ktoré sa objavili po tom, čo za jazdu na skútri údajne s tromi promile alkoholu dostal slovenský reprezentant v cyklistike od monackého súdu podmienečný trest zákazu šoférovať na tri mesiace.

Podľa dostupných informácií malo ísť o zbytkový alkohol po noci, ktorú strávil v klube. Policajná hliadka ho zastavila v máji na poludnie o 11.35 h.

Sagan, ktorý sa na súde nezúčastnil, si zrejme vzal k srdcu aj slová prokurátora, ktorý ho napomínal, že je športová osobnosť, ktorá by mala ísť príkladom mladým ľuďom. A tak sa za svoj čin verejne na sociálnych sieťach ospravedlnil.

"Ahojte, kontaktujem Vás pre to, že ma veľmi mrzí, že som to v slabej chvíli zbabral. Chcem sa ospravedlniť mojej rodine, priateľom, tímu, našim sponzorom a každému, kto ma podporuje," vyjadril sa Peter Sagan vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

Informácie o prehrešku slovenskej cyklistickej ikony i o treste zaň, prišli pár hodín predtým, ako sa postaví na štart svojej poslednej Tour de France v kariére.

Mnohí oslovení sa k prehrešku Petra Sagana nechceli verejne vyjadrovať. Nechceme ho lynčovať, no pravdou je, že išlo o alkohol za volantom. Slovenský reprezentant sa vo svojom videu za svoj skutok však nielen ospravedlnil. "Som odhodlaný poučiť sa z tejto chyby a stať sa v budúcnosti lepším človekom. Ďakujem," dodal reprezentant na záver.

Viaceré zahraničné médiá však upozorňujú, že už v roku 2021 mal problém s políciou a opäť v tom mal byť alkohol. Aj preto mnohí po jeho májovom prehrešku hovoria o hanbe i bolesti vidieť špičkového športovca v takejto situácii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy