Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
NAKA zadržala viacerých členov zločineckej skupiny. Medzi nimi bol aj starosta Záhorskej Vsi
Zdielať na

NAKA zadržala viacerých členov zločineckej skupiny. Medzi nimi bol aj starosta Záhorskej Vsi

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra zadržala viacerých bývalých členov zločineckej skupiny Takáčovcov. Medzi zadržanými má byť aj známy "takáčovec" Csaba Dömötör. V putách skončil aj starosta Záhorskej Vsi Boris Šimkovič.

NAKA zasahovala v Bratislavskom a Žilinskom kraji. Celkovo obvinila až 14 ľudí. Šiesti z nich boli zadržaní už v minulosti a aktuálne sedia vo väzbe. Zvyšných 8 obvinených skončilo v putách až v pondelok 26. septembra. Ako prvý o tom informoval portál startitup.sk. "Obvinení sa mali dopustiť trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, hrubého nátlaku, ublíženia na zdraví, poškodzovania cudzej veci a porušovania domovej slobody," informuje policajný hovorca Michal Slivka. 

Medzi zadržanými je aj takáčovec Csaba Domotor. Ten je známy z kauzy ovplyvňovania svedeckých výpovedí. Za krivú výpoveď proti bývalému šéfovi daňových kriminalistov Ľudovítovi Makóovi dostal v lete minulého roka podmienečný trest 32 mesiacov za mrežami s 5 ročným odkladom.

"Môžeme potvrdiť, že medzi zadržanými je aj jedna obvinená osoba vo funkcii starostu obce," dodáva Michal Slivka. Dôvodom starostovho zadržania mali byť dlhodobé spory medzi ním a miestnou rómskou rodinou. Tie vyvrcholili v roku 2007, kedy na spiacu rodinu zaútočili neznámi páchatelia. Za útokmi mali byť Takáčovci.

Spiacich ľudí napadli maskovaní ľudia drevenými palicami a železnými tyčami. Obete museli ošetriť v nemocnici. Problémy medzi nimi a starostom začali v roku 2003. Na rodinu malo byť odvtedy spáchaných viacero útokov. Podľa starostu sa rodina usídlila na obecnom pozemku a nevychádzala si s miestnymi. Zabezpečil im preto náhradný dom. Ten však mala rodina úplne zničiť. Na celú situáciu sme pýtali aj na obecnom úrade v Záhorskej Vsi.

Štáb TV JOJ sa rozprával s viacerými miestnymi obyvateľmi, ktorí na rómsku rodinu nespomínajú príliš v dobrom. Podľa ich slov sa báli chodiť po ulici. Vyhľadali sme aj príbuzných dotknutej rodiny, aby nám povedali ako to vtedy bolo, no odmietli sa s nami rozprávať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy