Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mladý Vranovčan trénoval s Ronaldom, teraz mieri do španielskej La Ligy
Zdielať na

Mladý Vranovčan trénoval s Ronaldom, teraz mieri do španielskej La Ligy

BRATISLAVA/MANCHESTER / Mladý futbalový talent z východného Slovenska, ktorý po minulé roky pôsobil v anglickom veľkoklube Manchester United, smeruje do španielskej La Ligy. Martin Šviderský pôsobil štyri roky v Manchesteri, zatrénoval si aj s Christianom Ronaldom.

"Posledné dni som strávil v Španielsku, kde budú pokračovať moje kroky. Budú nasledovať v prvej španielskej lige, La Lige. Mám veľké očakávania, bude to nová skúsenosť, nová krajina," potvrdil Martin Šviderský pre RTVS.

Podľa dostupných informácií v hre sú Valencia, Vilareall a Almeria. 

Niekoľko klubov prejavilo záujem o mladého Slováka už dávnejšie. Redaktor Dárius Haraksin s ním nakrútil priamo v Manchesteri rozhovor začiatkom mája. "Chcem začať hrať mužský futbal, keďže doteraz som hral ten mládežnícky futbal alebo dorastenecký v B mužstve. Je to veľa faktorov, možnože zmena krajiny, bývanie, samostatnejší život v A mužstve, ale najdôležitejšie sú príležitosti, ktoré dostanem," povedal Šviderský.

"Chcem hrávať. Preto robím tento šport, lebo ma baví a najdôležitejšie je hrávať v mojom veku, takže vecí sa od toho bude rozvíjať. Mam ešte zopár týždňov na svoje rozhodnutie, veľmi dôležité rozhodnutie v mojej kariére. Preto sa nejak neplaším a dávam si na tom záležať, aby som sa dobre rozhodol," dodal Šviderský. 

Šviderský je označovaný za zázračné futbalové dieťa z východného Slovenska. Koncom mája sa stretol aj deťmi zo Slovenska, ktoré boli na návšteve veľkolkubu Manchester United. 

​Šviderský začínal v Liverpoole, neskôr prešiel londýnskymi klubmi a zakotvil v United. "Dostal som ponuky zo siedmich najlepších klubov v Anglicku. V Londýne, v Manchesteri a v Liverpoole. Mal som tú možnosť vybrať si. Najlepšie prvé pocity boli v Manchesteri, tak som si vybral túto možnosť," hovorí Šviderský.

Mladík z východného Slovenska neľutuje roky strávené v Anglicku, ktoré vyvrcholili tým, že si zatrénoval so svojim idolom Christianom Ronaldom. "Bolo ich na moje šťastie zopár (tréningov, pozn.red), nejakú väčšiu debatu s Ronaldom som nemal. Poviem pravdu, bol som šokovaný, aj keď som ho videl už veľakrát a tie slová zo mňa idú dosť ťažko. Odvážil som sa opýtať, ako sa máš. Som na seba za to hrdý, keďže prvýkrát som bol šokovaný," opisuje Šviderský. 

"Aj keď som sa chcel niečo opýtať, tak to zo mňa nevyšlo, lebo ako som spomínal, je to môj idol a najlepší futbalista na svete," hovorí Šviderský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy