Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Trestné stíhanie vo veci pytliactva prokurátor zrušil: Týkali sa ho nahrávky z poľovníckej chaty
Zdielať na

Trestné stíhanie vo veci pytliactva prokurátor zrušil: Týkali sa ho nahrávky z poľovníckej chaty

NITRA / Trestné stíhanie v prípade pytliactva, pre ktoré odpočúvali chatu v Čifároch, bolo nezákonné a je už zastavené. Informáciu TV JOJ potvrdila nitrianska prokuratúra. Vyzerá to tak, že v spise je aj veľa nejasností. Namiesto pytliactva na chate zaznamenali stretnutia predstaviteľov SMERU a advokátov.

"Nakoľko okrem iného  v uznesení vyšetrovateľa bola nesprávne použitá právna kvalifikácia a skutok opísaný v uznesení  neobsahoval základné zákonom vyžadované náležitosti. To znamená, že trestné stíhanie v tejto veci už nie je vedené," vyjadril sa hovorca prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.
"Jedna z podozrivých osôb mala povolenie na lov zveri v danom poľovnom revíri a druhá podozrivá á osoba v označenom poľovnom revíri zver nelovila," dodal.

Podľa informácii TV JOJ chata mala byť monitorovaná políciou niekoľko mesiacov. Povolenie na nakrúcanie na poľovníckej chate vydal súd v Nitre. Podľa zistení polície tam totiž malo dochádzať k pytliactvu. Pre tento čin bolo aj začaté trestné stíhanie, krajský prokurátor ale teraz rozhodol, že bolo nezákonné.

"Bolo to na politickú objednávku cieľom bolo vymyslieť hlúpy príbeh, ktorou koncovkou bolo poškodiť Smeru a Ficovi," vyjadril sa predseda strany SMER- SD Róbert Fico. Dvaja muži podozriví z pytliactva mali loviť v tomto poľovnom revíri kúsok za dedinou Čifáre. Podľa informácií TV JOJ jedným z mužov bol človek blízky podnikateľovi Miroslavovi Bödörovi. Podľa nitrianskej prokuratúry jeden lovil legálne a druhý tam nepoľoval.

Podozrenie z pytliactva prinieslo zábery, ktoré obleteli celé Slovensko

Na skromnej chate sa stretávali Róbert Fico, exminister Kaliňák, advokát Para a syn policajného prezidenta Tibora Gašpara, či im spriaznený podnikateľ Miroslav Bödör. Na uniknutých videozáznamoch hovoria o aktuálny témach vrátane stratégie, ako zabrániť potrestaniu im blízkych ľudí. Už pred týždňom TV JOJ priniesla informácie o tom, že nahrávky, ktoré mali byť určené výhradne dozorovému prokurátorovi doposiaľ doručené neboli. Namiesto toho skončili v spise Očistec. Aktuálne informácie o tom, že pôvodné pytliactvo bolo nezákonné posilňujú spory o legálnosti tajných nahrávok. Je teda otázne či budú môcť byť ďalej použiteľné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy