Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Protesty v Bratislave: Do kordónu ťažkoodencov hodili demonštranti pred úradom vlády pyrotechniku
Zdielať na

Protesty v Bratislave: Do kordónu ťažkoodencov hodili demonštranti pred úradom vlády pyrotechniku

BRATISLAVA / Sedemnásty november sa v Bratislave niesol aj v duchu viacerých protestných zhromaždení, ktoré zvolali opozičné strany. Ľudia prišli vyjadriť svoj nesúhlas s vládou, či aktuálnymi protipandemickými opatreniami. Spočiatku pokojné zhromaždenie pred Úradom vlády sa ale vo večerných hodinách zvrtlo. Zranení sú dvaja policajti.

Do hlavného mesta prichádzali protestujúci zo všetkých kútov Slovenska. Počas dňa sa ich pred národnou radou vystriedalo niekoľko skupín. V Bratislave bolo oficiálne nahlásených desať zhromaždení. Ľudia sa schádzali aj pred Prezidentským palácom, na Župnom námestí, Šafárikovom námestí a aj pred Úradom vlády. A práve na toto miesto sa po ukončení protestov v meste, presunuli demonštranti vo večerných hodinách.

Spočiatku, až na pár menších konfliktov, bol priebeh protestov pokojný. Až do momentu, kým sa u niektorých ľudí v dave nezačala výraznejšie prejavovať agresivita, ktorá vyvrcholila útokom na policajtov. Do kordónu ťažkoodencov vhodili delobuchy. Jeden štátny a jeden mestský policajt, boli zranení. 

"Na osobnej slobode bolo v priebehu včerajšieho dňa obmedzených celkovo 11 osôb, a to z dôvodu neuposlúchnutia výzvy verejného činiteľa a verbálneho urážania policajtov, z dôvodu napadnutia iného účastníka zhromaždenia pred budovou NR SR, z dôvodu dvoch útokov na verejného činiteľa v súvislosti s použitím pyrotechnického predmetu ako aj z poškodenia služobného motorového vozidla," povedal hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Policajti po útokoch pred úradom vlády, vytlačili aj za pomoci jazdnej polície dav na námestie Slobody. V priebehu niekoľkých minút sa väčšina ľudí rozišla a na mieste zostalo len pár podgurážených občanov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy