Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič ukradnutého auta spôsobil niekoľko dopravných nehôd: Jedného z policajtov dokonca zrazil
Zdielať na

Vodič ukradnutého auta spôsobil niekoľko dopravných nehôd: Jedného z policajtov dokonca zrazil

PRAHA / Za kradnutým autom sa na okraji Prahy hnali českí policajti. Jedného z nich mladý vodič zrazil. Dolapiť ho pomohol policajný vrtuľník.

Policajti sa rozhodli zastaviť luxusné Audi, ktoré bolo pred pár dňami ukradnuté v Nemecku. Vodiča vyzvali k predloženiu dokladov, ten ale šliapol na pedál, prerazil zábranu policajtov a jedného z nich dokonca zrazil. "Vodič odcudzeného vozidla spôsobil niekoľko dopravných nehôd, ohrozil niekoľko chodcov. Celú dobu šiel veľmi riskantne a nebezpečne," vyjadril sa zasahujúci policajt.

​Čo predviedol 20-ročný poliak v nasledujúcich minútach, miestni policajti nezažili už dlho. Uháňal doslova šialenou rýchlosťou, dokonca prešiel do protismeru na kruhovom objazde. Zamieril tiež na most, kde sa sotva vošiel. Keby po ňom niekto šiel, nemal by šancu vyhnúť sa zrážke s autom. Vrtuľník po celú dobu situáciu monitoroval. K zastaveniu "piráta" za volantom sa policajti rozhodli použiť policajné auto. "Rozhodli sme sa použiť donucovacie prostriedky násilného zastavenia vozidla policajným Ramom," vysvetlil zasahujúci policajt.

U vodiča nebol zistený alkohol  

"20-ročný muž je stíhaný väzobne, následne bola u neho vykonaná dychová skúška a taktiež test na drogy. Obidva testy boli negatívne," vysvetlil hovorca polície Jan Rybanský. Muž, pokiaľ bude uznaný vinným, môže za trestné činy všeobecného ohrozenia a násilia proti úradnej osobe, skončiť za mrežami až na 8 rokov. "U muža sa bude pravdepodobne riešiť aj to, že auto bolo v Nemceku kradnuté," dodal Jan Rybanský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy