Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prokurátor podal žiadosť na väzbu pre advokáta Ribára, aj právnika Fila
Zdielať na

Prokurátor podal žiadosť na väzbu pre advokáta Ribára, aj právnika Fila

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Dozorový prokurátor žiada väzbu pre zadržaného advokáta Martina Ribára a právnika Alexandra Fila. O jeho žiadosti o najprísnejšiu formu väzobného stíhania začne rozhodovať sudca pre prípravné konanie už zajtra o 13tej hodine na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

Filo aj Ribár sú podľa polície členovia zločineckej skupiny a mali navádzať dôležitého svedka na krivú výpoveď a prísahu. Ribár má obvinenie aj pre vydieranie. 

Ide o 14 rokov starý prípad. Zadržanie, obvinenie a návrh na väzbu pozorne sleduje Slovenská advokátska komora, ktorá nedávno podporila ústavnú sťažnosť Ribárovej obhajoby proti jeho dlhotrvajúcej kolúznej väzbe. Ústavný sú dal obhajcom za pravdu a väzbu Ribára označil za nezákonnú. Ribár bol obvinený pre rovnaké skutky pre aké bol zadržaný a obvinený včera. 

​Obaja obvinení podľa svojich advokátov svedkovi, ktorého zastupoval Filo ako poškodeného poskytovali právne služby advokácie, a preto ich stíhanie považujú za nedôvodné a vyšetrovaný skutok za domnelý. 

Skutok, pre ktorý je Filo obvinený sa mal stať údajne ešte v roku 2007, čiže pred 14 rokmi a súvisí s prípadom, v ktorom Alexander Filo vykonával činnosť advokáta. Prípad súvisí s ich výkonom právnych služieb pre zločineckú skupinu Takáčovci, kde mali vplývať na konkrétneho svedka tak, aby nevypovedal. Podľa zistení televízie, advokát Alexander Filo ho mal počas policajného vyšetrovania údajne "strážiť".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy