Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ostrý spor Fica a Mikulca: Fico spochybňuje ministrovu minulosť. Ten tvrdí, že sú to nezmysly
Zdielať na

Ostrý spor Fica a Mikulca: Fico spochybňuje ministrovu minulosť. Ten tvrdí, že sú to nezmysly

Google News Button Sledovať správy

SLOVENSKO / Iba štyri dni pred odvolávaním ministra vnútra v parlamente, opozícia ešte viac pritvrdila. Robert Fico na tlačovej besede vyťahoval jeden úradný záznam za druhým. Dokonca citoval celé pasáže, ktoré majú Romana Mikulca diskreditovať. Informácie sa majú týkať jeho minulosti vo vojenskej tajnej službe. Minister preto musel opäť reagovať.

Rodinkárstvo, paktovanie s organizovaným zločinom, násilná pomsta predchodcovi, žiadanie provízie, či podvody na daniach. Robert Fico sa odvoláva na úradné záznamy z minulosti. Začal rokom 2012. Roman Mikulec vtedy šéfoval vojenskej spravodajskej službe. Úradný záznam má podľa Fica dokazovať, že zlyhal. "Pána Mikulca nemožno považovať za bezpečnostne spoľahlivú osobu, lebo klamal v bezpečnostnom dotazníku a preto mu zrušili platnosť bezpečnostnej previerky a zobrali mu stupeň prísne tajné," hovorí Fico. 

Všetko je vymyslené, ale hlavne vykonštruované po mojom odchode z tajnej služby, bráni sa minister vnútra. "Všetky tie úradné záznamy, teda drvivá väčšina, aby som bol korektný, tak bolo preukázané, že to boli rôzne pamflety," hovorí Mikulec. 

Ďalší úradný záznam má hovoriť o možnom zneužití služby na súkromný spor

Spomína konflikt s istým podnikateľom. "Dôvodom mala byť roztržka, pretože pes tohto podnikateľa sa vymočil na plot Mikulca," hovorí Fico. 

Na jeho pokyn mala byť daná osoba spravodajsky rozpracovaná

Malo sa zistiť, že majiteľ psa patrí do zločineckej skupiny Takáčovcov. Nasledovať malo dokonca stretnutie za účasti tajnej služby. "Na stretnutí sa dohodlo, že uvedený podnikateľ bude Takáčovcami priateľsky upozornený na to, aby sa už Mikulcovi nevyškieral v obchodnom dome," hovorí Fico. Mikulec hovorí: "Na to nemám ani čo povedať. Zdám sa vám, že by som mal ja problém s niečím a s niekým a už vôbec nie, že by nejaký pes s prepáčením očúral plot?" 

Podľa Fica si Mal Mikulec cez tajnú služby vybavovať účty aj so svojím predchodcom

"Oznámil riaditeľovi odboru vnútornej bezpečnosti, Malčekovi, že jeho predchodca plk. Balciar si pred odchodom do zálohy odkúpil osobné motorové vozidlo. A že je potrebné mu ho buď poškodiť  alebo zničiť," hovorí Fico. "Prepáčte, to je tiež taký blud, že neviem, ako netuším ani, že prečo by som mal niekomu toto hovoriť," hovorí Mikulec. 

Do odvolávania ministra ostávajú štyri dni. Opozičný poslanec chce pokračovať

"Otvoríme aj ďalšie veci, ktoré sa týkajú daňových vecí pána Mikulca, ale necháme si to nabudúce,"  hovorí Fico. A nedá sa vylúčiť, že minister bude opäť, ako sám hovorí, chodiť po súdoch. Voči Robertovi Ficovi totiž zvažuje právne kroky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy