Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
NA HRANE: Naď ocenil, že mu pri jeho obvinení polícia za ministrovania Sakovej nevykopla dvere
Zdielať na

NA HRANE: Naď ocenil, že mu pri jeho obvinení polícia za ministrovania Sakovej nevykopla dvere

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V relácii TV JOJ Na hrane odznela stará kauza ministra obrany Jaroslav Naďa s názvom Skripaľ. Denisa Saková (Hlas-SD) uviedla, že oproti súčasnému postupu polície voči údajným obvineným, bol postup polície pri Naďovej kauze korektný a primeraný. Podľa ministra obrany existovali prepojenia medzi bezpečnostnými zložkami, o čom svedčí aj dané obvinenie jeho osoby.

Denisa Saková (Hlas-SD) uviedla v relácií TV JOJ Na Hrane, že za jej pôsobenia na poste ministerky vnútra bolo voči Jaroslavovi Naďovi vznesené obvinenie, avšak dvere mu nevykopli. "Nevykopli sme Vám dvere, slušne sme Vám to uznesenie doniesli. Polícia musela konať a po preverení všetkých operatívnych dôkazov bolo obvinenie zrušené," uviedla Saková a dodala, že tento postup bol korektný a takto by to malo vyzerať. 

Trestné stíhanie Jaroslava Naďa súviselo s kauzou Skripaľ

Trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti sa mal Jaroslav Naď dopustiť pýtaním sa niekoho z „bezpečnostného prostredia“ otázku súvisiacu s kauzou bývalého dôstojníka ruskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa. "Prišla ma obviniť bratislavská NAKA v Bojniciach, ale áno, relatívne slušne. Išlo o to, že som poslal SMS-ku, na ktorú som ani nedostal odpoveď, za to som bol obvinený, to bola absurdita," hovorí ku kauze z roku 2019 Naď. 

Minister obrany vo vláde Eduarda Hegera spomenul aj to, že vtedajší premiér Peter Pellegrini zvolal kvôli nemu aj bezpečnostnú radu. "Povedal, že som bezpečnostné riziko pre štát, to je presná citácia a množstvo ďalších očiernení, z ktorých potom cúval," dodal Naď. 

​Podľa Naďa existovali prepojenia medzi bezpečnostnými zložkami, o čom svedčí aj jeho kauza 

Minister obrany uviedol, že ho v tomto obvinení riešil vtedajší šéf vojenských tajných Ján Balciar, ktorý zamestnal blízku rodinnú príslušníčku vysoko postaveného funkcionára NAKA, a na to ho následne o pár dní NAKA obvinila. "Napriek tomu, že tie informácie, ktoré akože mal mať na mňa pán Balciar, vedel už pol roka. Chápete, pol roka mal informácie a ma neobvinil, lebo asi nebola dohoda s políciou, potom zamestnal rodinnú, veľmi blízku osobu vysoko postaveného funkcionára NAKA a následne ma NAKA obvinila." 

Podľa Naďa je to absurdita a aj v súčasnosti sa ukazujú prepojenia, ktoré tam existovali. "Oni sa navzájom kryli, dávali si alibi, robili rôzne veci. Dnes sa škrupina láme a prepojenia miznú. Na konci dňa, áno, mal som možnosť vyviniť sa z toho a ukázalo sa, že to celé bolo na vode. Jediný cieľ bola moja diskreditácia," dodal Naď. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy