Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VIDEO: Moniku Jankovskú prepúšťajú na slobodu
Zdielať na

VIDEO: Moniku Jankovskú prepúšťajú na slobodu

TRENČÍN / Monika Jankovská sa v stredu 26. mája dočkala. Prokurátor ju prepustil z väzby. Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti je obvinená v kauze korupcie na súdoch a v kauze Fatima. Vo väzbe bola od marca 2020.

Ako to vyzeralo pred väzenskou nemocnicou v Trenčíne v stredu popoludní, si môžete pozrieť v priloženom videu. Moniku Jankovskú prepustili z väzby a odišla v sprievode svojho advokáta. "Bol som vyrozumený dozorovým prokurátorom o tom, že vydal príkaz na prepustenie mojej klientky z kolúznej väzby," vyjadril sa Peter Erdös, obhajca obvinenej. Vo väzbe bola od marca 2020. Zobrali ju tam po akcii pod názvom Búrka a obvinili z korupčných trestných činov. Začiatkom marca tohto roka ju síce prepustili, ale vzápätí ju zadržali policajti a obvinili v súvislosti s kauzou Fatima.

Podľa obvinenia sa mala podieľať na tom, že podnikateľa Ondreja Janíčka obrala mafiánska skupina Petra Čongrádyho o majetok. "Bola pri zrode celého zločinu spáchaného na mojej osobe," povedal Ondrej Janíček. "Bola vypočutá v tejto veci a vyjadrila sa jasne, že skutok, ktorý sa jej kladie za vinu, nikdy nespáchala," uviedol Erdös. V najbližších týždňoch sa bude musieť bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti podľa slov jej advokáta podrobiť viacerým lekárskym vyšetreniam, ktoré určia, ako sa bude liečiť. "Ambulantnú alebo ústavnú," ozrejmil Erdös. Monike Jankovskej vo štvrtok nasadia monitorovací náramok a väčšinu času sa bude musieť zdržiavať v byte v Bratislave. "Nemôže sa stretávať so svedkami," dodal Erdös.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy