Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Úmrtiu Böhma mala predchádzať hádka, manželka si údajne incident natáčala
Zdielať na

Úmrtiu Böhma mala predchádzať hádka, manželka si údajne incident natáčala

SLOVENSKO / Polícia naďalej vyšetruje dôvody smrti najdôležitejšieho svedka rozsiahlej korupcie najvyšších predstaviteľov polície, tajnej služby a finančnej správy. Bývalý príslušník SIS, neskôr podnikateľ a trestne stíhaný František Böhm sa rozhodol s políciou spolupracovať. V piatok sa však jeho dome ozvala streľba, ktorú zatiaľ sprevádza viacero nejasností.

Podľa doterajších zistení došlo v dome Františka Böhma v piatok v noci k streľbe. Privolaní lekári našli majiteľa domu s prestrelenou hlavou. Jeho manželka utrpela priestrel hrudníka a podstúpila urgentnú operáciu. Od prvého okamihu sa začali o udalosti šíriť rôzne špekulácie, na ktoré už o pár hodín reagoval oficiálne aj policajný prezident.

Ten v stanovisku vylúčil, že manželka kľúčového svedka mala byť obeťou vraždy. "V žiadnom prípade sa nejedná o vraždu, ale podľa doterajších informácií F.B. spôsobil neúmyselne strelné zranenie svojej manželke a následne sa sám zastrelil," píše sa v stanovisku policajného prezidenta. 

Po niekoľkých hodinách intenzívneho vyšetrovania priamo na mieste činu streľby ale polícia získala zrejme iný obraz deja, ktorý predchádzal samotnej streľbe zo zbrane, ktorú v kritickom okamihu mal držať v ruke práve František Böhm. A z nich sa nezdá ako relevantná prvotná verzia toho, že Böhm údajne postrelil vlastnú ženu pri jej pokuse mu zabrániť spáchať samovraždu.

Už v nedeľu spravodajský portál TV JOJ, NOVINY.SK, priniesol informáciu, že Böhm svoju ženu strelil do chrbta odzadu, a to môže byť v príkrom rozpore aj so sobotňajšou správou prezidenta polície, že išlo o nehodu.

Minimálne túto pochybnosť podporuje aj aktuálne stanovisko bratislavskej polície, ktoré vyšetruje v súvislosti s incidentom podozrenie na spáchanie vraždy. "Vyšetrovateľ vedie dve trestné stíhania. Pre trestný čin zabitia a pre trestný čin vraždy v štádiu pokusu," priblížila bratislavská krajská policajná hovorkyňa. 

Podľa zdroja TV JOJ malo dôjsť pred streľbou medzi manželmi k výraznej hádke, pri ktorej František Böhm údajne naznačoval pištoľou, že sa zastrelí. Z tohto deja vyšetrovatelia údajne získali fotografie a videozáznam. Böhmova manželka si priebeh incidentu mala nakrúcať na mobil a muža fotografovala. Či práve toto konanie vyústilo do fatálneho následku polícia zisťuje.

Böhm pravdepodobne na manželku vystrelil, keď sa otočila k nemu chrbtom, čím jej mal spôsobiť priestrel hrudníka s vážnymi vnútornými poraneniami. Keď si uvedomil, čo spravil, zastrelil sa. Video zachytáva poškodených vo vypätej situácii, ktorú podľa zdroja televízie JOJ Böhm mal vyvolávať často, keďže užíval silné lieky, ktoré zapíjal tvrdým alkoholom.

"Kým sa nevyšetrí táto udalosť, nebudeme to komentovať," vyjadril sa Maroš Žilinka. Existenciu videozáznamu ako dôkaz generálny prokurátor nevylúčil, polícia žiadne konkrétne informácie ale nezverejňuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy