Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V kauze miliónového drogového biznizu padol prvý rozsudok. Brat údajnej hlavy sereďského podsvetia sa priznal
Zdielať na

V kauze miliónového drogového biznizu padol prvý rozsudok. Brat údajnej hlavy sereďského podsvetia sa priznal

BANSKÁ BYSTRICA / Prvý rozsudok v kauze seredskej drogovej mafie. Špecializovaný trestný súd vo štvrtok odsúdil brata údajnej hlavy drogového podsvetia. Ilja Weiss sa pred senátom priznal k biznisu s drogami. Bol jedným zo zadržaných počas veľkej protidrogovej akcie s názvom Venal.

Muž patriaci do drogovej mafie svoju vinu priznal, súd mu vymeral 9-ročný trest. Brat údajnej hlavy sereďského podsvetia skončil na lavici obžalovaných po razii Venal ešte na jeseň 2020. Na prvom hlavnom pojednávaní s touto skupinou sa k drogovému biznisu priznal. Obžalobu podal prokurátor na 10 obžalovaných, vrátane údajnej hlavy zločineckej skupiny Slavomíra. Jeho brat Ilja sa ako jediný priznal a tak jeho prípad vytýčili na samostatné konanie. 

Do Banskej Bystrice ho nepriniesli nakoľko bol pozitívne testovaný a je v karanténe. Hoci mu pôvodne hrozilo 20 až 25 rokov, vyviazol z oveľa nižším trestnom. Zavážilo jednak to, že sa priznal, no podľa prokurátora aktuálne vypovedá v prípade prípravy úkladnej vraždy generálneho prokurátora Maroša Žilinku, kde je v pozícii svedka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy