Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podsvetie v Seredi zažilo tvrdý úder. Pozrite si detaily drogovej policajnej akcie VENAL
Zdielať na

Podsvetie v Seredi zažilo tvrdý úder. Pozrite si detaily drogovej policajnej akcie VENAL

SEREĎ / Drogová mafia v Seredi je v troskách. Podsvetie, ktoré dlhé roky zarábalo na narkotikách milióny eur, skončilo vo väzbe. Polícia zverejnila detaily z akcie VENAL, ktorú označila za najväčšiu protidrogovú akciu v histórií Slovenska.

Drogový biznis v Seredi a okolí funguje desaťročia. Za tú dobu policajti zadržali množstvo dílerov, ale aj hlavy biznisu. Polícia zverejnila podrobné informácie z akcie VENAL, ktorú označila ako za najväčšiu a najrozsiahlejšiu protidrogovú akciu v histórií Slovenska. Tony narkotík za milióny eur, ktoré mali skončiť na trhu sa tak k uživateľom nikdy nedostanú.

Po raziách v priebehu pár rokov Národná kriminálna agentúra obvinila z drogovej trestnej činnosti a zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny až 56 ľudí.

Kukláči počas všetkých akcií Venal zaistili 2,5 tony tabliet za takmer 5 miliónov eur. Tablety mali variči použiť na výrobu 500 kilogramov metamfetamínu. Ak by sa drogy dostali do obehu, mali by hodnotu približne 17-tich miliónov eur. Okrem toho, zaistili aj štvrť tony už vyrobeného metamfetamínu za viac ako 8 miliónov eur. Nechýbali kilá marihuany a kokaín.

Poslednú akciu zo série VENAL pritom policajti vykonali začiatkom tohto týždňa. Pri raziách mali zadržať aj údajného drogového bosa zo Serede Daniela.


"Počas akcie sme vykonali 19 domových prehliadok a prehliadok iných priestorov. Zaistili sme laboratórium a chemikálie používané na výrobu metamfetamínu," uviedol hovorca prezídia policajného zboru Michal Slivka. 

Okrem toho policajti zaistili aj viac ako 80-tisíc eur v hotovosti. Vyšetrovateľ z drogovej trestnej činnosti obvinil 14-tich ľudí. Sedem z nich chcel mať prokurátor vo väzbe. Keďže išlo o organizovanú zločineckú skupinu, tak o ich väzobnom stíhaní rozhodoval Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. "Sudca vyhovel návrhu prokurátora a všetkých zobral do väzby," skonštatoval prokurátor. 


"Dôvodom je obava z úteku, ovplyvňovanie svedkov a pokračovanie v trestnej činnosti," dodala Zuzana Zvalová z kancelárie súdu Špecializovaného trestného súdu. Všetkým hrozia dlhoročné tresty. Zatiaľ síce nie je jasné, koľko si členovia drogovej mafie, ktorých polícia pri akciách Venal v priebehu pár rokov zadržala a obvinila odsedia. Na ťahu sú aktuálne totiž súdy.

Pozrite si zábery z príchodu zadržaných z akcie Venom na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy